Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.03.2012.

23:20

Jovanović: "Odigrali smo pametno"

Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je da su njegovi košarkaši odigrali pametno utakmicu sa Crvenom zvezdom Beograd u kojoj su pobedili sa 84:69.

Izvor:

Autor:

Default images

"Ovo je bila posebna utakmica, kao što je i svaki 'večiti' derbi, iako je bila bez značaja. Drago mi je što su igrači imali dobar odnos prema meču. Pametno smo odigrali", rekao je Jovanović posle utakmice poslednjeg kola ABA lige koju ste mogli da gledate u direktnom prenosu na televiziji B92.

Jovanović je istakao da su njegovi igrači pokazali zrelost.

"Protivnik je podigao ritam u drugom poluvremenu, posebno u odbrani, ali smo mi pokazali zrelost i odigrali duge i strpljive napade. Iskontrolisali smo skok, ali smo izgubili mnogo lopti", rekao je trener "crno-belih."

Pešić: "Ne možemo da pobedimo Partizan u plej-ofu"

Trener Crvene zvezde DIVA Svetislav Pešić rekao je da njegovi košarkaši nisu naučili da u sportu ne postoje nepobedivi.

"Partizan je pokazao više znanja i mirnoće. Košarka je vrlo prosta ako se njome vlada, a mi je još nismo savladali. Nismo uspeli da naučimo da u sportu ne postoji neko ko je nepobediv", rekao je trener crveno-belih.

Pešić je dodao da njegovi igrači imali šansu da dođu do pobede.

"Kada se najmanje nadaš dobije se utakmica. Nismo iskoristili šanse. Iz prevelike želje nekoliko grešaka smo napravili, a Partizan je to rutinski kaznio", kazao je Pešić.

Trener Zvezde je ocenio da ako se njegova ekipa sastane u plej-ofu sa Partizanom u Superligi Srbije "ne može da dobije tri utakmice".

Košarkaš Partizana Dušan Kecman rekao je da su "crno-beli" zabeležili važnu pobedu.

"Kontrolisali smo njihovu brzu igru dobro smo skakali u napadu i igrali smo strpljivo. Sada nam ostaje da se dobro spremimo za Superligu Srbije", kazao je Kecman.

Plejmejker Crvene zvezde Filip Čović istakao je da se njegova ekipa predala i da on i njegovi saigrači nisu izdržali do kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve