Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.03.2012.

20:34

Trofej Partizanu, Jaramaz najbolji

Košarkaši Partizana pobednici su trodnevnog juniorskog turnira "Memorijala Luka Stančić" u košarci, koji je završen u Valjevu.

Izvor:

Autor:

Default images

U finalnoj utakmici, Partizan je pobedio Split iz Hrvatske sa 81:67, dok je u utakmici za treće mesto Vojvodina savladala ljubljansku Olimpiju sa 72:65.

Peti je bio domaćin Metalac posle pobede nad zagrebačkom Cedevitom 74:62, a sarajevska Bosna sedma pošto je pobedila španski Alikante sa 84:59.

U najboljoj petorki turnira su Marineli (Split), Jaramaz (Partizan), Jelenek (Cedevita), Sulejmanović (Olimpija) i Marić (Split).

MVP turnira je Ognjen Jaramaz, najbolji strelac Jelenek sa 70 poena, dok je najmlađi učesnik Emir Čučović (15) iz Olimpije.

Nagrade najboljima uručili su Dejan Tomašević, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, valjevski gradonačelnik Zoran Jakovljević i Stančićeva ćerka Nataša Ćuk.

Prihod sa turnira, koji je organizovao Grad Valjevo na inicjativu grupe sportskih novinara namenjen je Fondu RTV B-92 "Bitka za bebe". Pokrovitelj je bio KSS.

Luka Stančić (1939-1990) bio je igrač i trener valjevskog Metalca, kojeg je u Prvu saveznu ligu SFRJ uveo 1972/73, a potom je radio i u Bosni, Vojvodini i Kuvajtu.

Sa kadetima i juniorima Jugoslavije osvojio je četirti medalje na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima za taj uzrast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve