Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.03.2012.

20:15

Još jedna laka pobeda Partizana

Košarkaši Partizana mt:s treći put u sezoni pobedili su Crvene zvezdu sa 84:69 (17:14, 17:15, 24:17, 26:23) u utakmici poslednjeg, 26. kola regionalne ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Utakmicu koju ste mogli da pratite u direktnom prenosu na televiziji B92 "crno-beli" su prelomili u trećoj četvrtini.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio plejmejker Dominik Džejms sa 20 poena (5/11 za dva, 2/4 za tri, 4as), dok je Milan Mačvan ostvario dabl-dabl učinak od 18 poena i 14 skokova.

I u ekipi Svetislava Pešića najefikasniji je bio Amerikanac Omar Tomas sa 16 poena (4/7 dva, 8/11 za jedan, 4sk). Bojan Popović je ubacio 10 poena (2/4 za dva, 2as), dok su Nemanja Nedović i Filip Čović postigli po osam poena.

Utakmica u beogradskoj hali "Pionir" je odigrana pred oko 4000 gledalaca.

U prvom delu sezone Partizan je slavio sa 85:67, a u finalu Kupa Radivoja Koraća bilo je 64:51 za ’crno-bele’.

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić je na parket poslao Petra i Bojana Popovića, Milutinovića, Tomasa i Subotiću. Na drugoj strani Vladimir Jovanović je od prvog minuta šansu ukazao Raduljici, Milosavljeviću, Mačvanu i Bertansu.

Košarkaši šampiona Srbije nisu realizovali prva dva napada, a posle faula Raduljice Subotić je pogodio jedno slobodno bacanje. Prve poene iz igre postigao je Omar Tomas. Prve poene za „crno-bele“ postigao je Dragan Milosavljević, a zatim je i Miroslav Raduljica bio precizan pod košem.

U prva tri minuta Petar Popović je napravio dva faula pa ga je na parketu zamenio kapiten Zvezde Mile Ilić. Partizan je došao do prvog vođstva u četvrtom minutu (6:5) posle poena Milana Mačvana iz teške pozicije.

Poenima Katića i Mačvana Partizan je prvi put na meču stigao do +6 (12:6) pa je Pešić zatražio tajm aut.

Posle minuta odmora Zvezda je košem Ilića i trojkom Save Lešiće smanjila prednost „crno-belih“. Do kraja četvrtine jedno slobodno bacanje pogodio je Filip Čović, a Nemanja Nedović je promašio trojku sa devet metara u poslednjem napadu. Posle prvih deset minuta igre "crno-beli" imaju tri poena prednosti - 17:14.

Čović je pogodio iz igre na početku druge četvrtine, ali je na drugoj strani Mačvan ubacio svoju prvu trojku. "Crveno-beli" su često grešili i bili neprecizni u fazi napada (11/31 za dva). Partizan je bio u konstantom vođstvu, a Milan Mačvan je bio dominantan pod košem (9 skokova u prvom poluvremenu). Posle trojke Danila Anđušića Partizan je otišao na +7 (34:27), Pešič je zatražio tajm-aut posle koga je Uroš Nikolić postigao koš iz izgrađene akcije.

"Crno-beli" su u prvom poluvremenu imali osam skokova više od Zvezde (23:15), ali i čak deset izgubljenih lopti naspram dve "crveno-belih".

Partizan je početkom drugog poluvremena stigao do +8 poenima Lučića i Mačvana. Sredinom treće četvrtine posle poena Nedovića Zvezda se vratila na -4 (43:39), ali je onda usledila serija Partizana 7:0 (Džejms 3p, Katić, Anđušič) i prva dvocifrena prednost na meču - 50:39. "Crno-beli" su tokom treće četvrtine imali i +14, a iako je Zvezda bila domaćin meča glasniji su bili navijači Partizana koji su pružali podršku svom timu ali i kao pre četiri godine u Nišu vređali trenera Zvezde Svetislava Pešića.

Zvezda je u 35. minutu uspela da priđe na -6 (67:61), ali je onda Uroš Nikolić promašio dva slobodna bacanja. Do kraja meča Partizan je rutinski ponovo stigao do dvocifrene prednosti i 19. pobede u sezoni.

Partizan je sezonu u ABA ligi završio na trećem mestu i u polufinalu fajnal-fora će igrati sa drugoplasiranom zagrebačkom Cedevitom. Crvena zvezda je sezonu završila sa skorom od 13 pobeda i 15 poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve