Nova vest
Košarka

Subota, 18.02.2012.

18:07

KRK: Partizan ubedljivo do finala

U prvom polufinalnom meču Kupa Radivoja Koraća košarkaši Partizana mt:s pobedili su Radnički iz Kragujevca sa ubedljivih 96:75 (19:25, 23:18, 25:11, 29:21).

Izvor:

Autor:

Default images

U utakmici koja je rezultatski bila izjednačena u prvom poluvremenu branilac trofeja je u trećoj četvrtini stigao do dvocifrene prednosti, a posle tri tehničke geške dosuđene u 32. minutu Bratiću i treneru Nikoliću "crno-beli" su rešili pitanje pobednika.

Najefikasniji u timu Partizana je bio Dominik Džejms sa 17 poena (5/8 za dva, 1/6 za tri, 4as), poen manje postigli su Danilo Anđušič (11/12 za jedan) i Raško Katić (5/7 za dva, 6/10 za jedan, 11sk). U ekipi Radničkog trojica igrača postigla su po 14 poena - Miljan Pavković (4/10 za tri, 3as), Stefan Sinovec (4sk) i Dejvid Sajmon.

Drugi polufinalni par čine Crvena zvezda Diva i vršački Hemofarm i ta utakmica počinje u 20.30 časova.

Igrači oba tima nervozno su ušli u meč. Sajmon je izugbio loptu u prvom napadu Radničkog a zatim je i Birčević bio neprecizan. U ekipi Partizana prve šuteve ka košu uputili su Milosavljević i Bertans.

Prve poene na meču postiže Dejvid Sajmon sa linije za slobodna bacanja, a na drugoj strani kapiten Partizana Petar Božić pogađa za tri poena. Kragujevćani su u prvih pet minuta meč devet puta išli na liniji za slobodna bacanja. Šest puta su bili precizni. Amerikanci u timu Miroslava Nikolića ubacili su prvih devet od deset poena Radničkog.

Posle trojke Božića centar "crno-belih" Miroslav Raduljica je vezao četiri poena.

Posle televizijskog tajm-auta Raduljica ponovo postiže poene iz reketa, ali posle trojke Dejvida Sajmona i poena Birčevića Radnički dolazi do +5 – 14:9. Košarkaši Partizana odlično šutiraju van linije 6.75m u prvoj četvrtini. Trojke pogađaju Marko Čakarević i Dominik Džejms.

Do kraja četvrtine košarkaši Partizana su ličnim greškama slali protivničke igračke na liniju za slobonda bacanja. Kragujevčani su u prvoj četvrtini šutirali sa linije penala 12/18. Krajem četvrtine posle faula Mačvana zbog prigovora je tehničku grešku dobio trener Partizana Jovanović. Sinovec je pogodio jedno slobodno bacanje, ali je u sledećem napadu postigao dva poena posle prodora. Na prvi dvominutni odmor Radnički je otišao sa pet poena prednosti - 24:19.

„Crno-beli“ dobro otvaraju drugu četvrtinu. Kecman je pogodio trojku, a igrači Radničkog su za samo 100 sekundi napravali četiri lične greške pa su izašli iz bonusa. Stefan Sinovec je nastavio seriju svojih poena pošto je ubacio trojku.

Do sredine druge deonice Radnički je održavao rezultatsku prednost od nekoliko poena, ali je posle trojke Milana Mačvana u 15. minutu Partizan poveo – 32:30. Najbolji igrač Radničkog Dejvid Sajmon je zatim dobio treću ličnu grešku posle, po proceni sudija, faula nad Raškom Katićem pa je Miroslav Nikolić svog prvog centra morao da vrati na klupu. Njegova zamena reprezentativni centar Boban Marjanović nije imao zapaženi učinak u tim minutima, a uspeo je i da napravi glup faul u napadu nad Raškom Katićem.

Partizan serijom 10:0 dolazi do sedam poena prednosti u 18. minutu – 37:30. Seriju „crno-belih“ trojkom prekida bivši kapiten Crvene zvezde Boris Bakić. I prvi centar Partizana Miroslav Raduljica je u drugoj četvrtini zaradio treću ličnu grešku.

U poslednja dva i po minuta druge četvrtine Radnički je zaigrao bolje. Boris Bakić je ubacio još jednu trojku, a posle izgubljene lopte Raduljice u napadu, Miljan Pavković je u poslednjoj sekundi drugog poluvremena pogodio svoju prvu trojku na meču. Radnički je drugu četvrinu završio serijom 13:5 i na 15-minutni odmor otišao sa poenom prednosti - 43:42.

Partizan je furiozno krenuo u drugom poluvremenu. Predvođeni Markom Čakaravećem „crno-beli“ su napravili seriju 11:0 i stigli do dvocifrene prednosti – 53:43. Raspoložen je bio i Dominik Džejms, Kragujevčani su gubili lopte u napadu i bili neprecizni (Marković, Bakić, Skot). Prve poene za Radnički u trećoj četvrtini postigao je u 24. minutu Miljan Pavković šutem van linije 6.75m. Usledio je poen pa promašaj Džejmsa a zatim i drugi televizijski tajm-aut.

"Crno-beli" su do kraja četvrtine uspešno čuvali dvocifrenu prednost. Džejms je već u trećoj deonici stigao do 17 poena, jednu trojku ubacio je i Lučić, Anđušić je bio precizan sa linije za slobodna bacanja. Miroslav Nikolić je pokušava da sa dva plejmejkera na terenu razigra svoje igrače, ali je samo Miljan Pavković odigrao kvalitetno. Partizan je prednost stekao i čuvao pre svega zahvaljujući skoku u napadu. Radnički je za pola sata igre imao samo dva skoka u napadu, a "crno-beli" 13. Na kraju treće deonice Partizan je imao 13 poena prednosti - 67:54.

U 32. minutu je utakmica odlučena. Prvo je Bratić faulirao Džejmsa, zatim su sudije dosudile i tehničku grešku Bratiću. Protestvovao je Miroslav Nikolić i dobio tehničku grešku, a zatim ga je sudija Juras poslao na tribine pošto ga je isključio sa utakmice.

Danilo Anđušić je zbog tri tehničke greške dosuđene Kragujavčanima pogodio pet puta sa linije za slobodna bacanja (jednom promašio) pa je Partizan stigao do 16 poena prednosti – 74:58.

Pomoćni trener Radničkog je zatražio tajm-aut, ali je Milan Mačvan trojkom doneo svom timu rekordnih +19. Partizan je do kraja meča uvećavao prednost. Trener Jovanović je iskoristio priliku da odmori startere. Posle trojke kapitena Božića bilo je +26 za „crno-bele“ 89:63.
"Crno-beli" su do svog petog finala Kupa u nizu stigli pobedom od 96:75.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

173 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve