Nova vest
Košarka

Utorak, 10.01.2012.

14:28

Anderson: "Nadam se pobedi"

U utorak se u okviru 15. kola ABA lige u Železniku sastaju Crvena zvezda Beograd i Budućnost Voli.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Prethodni meč u Beogradu odigran je pre tačno godinu dana, a bolja je bila Zvezda sa 63:55. Budućnost je trenutno na četvrtom mestu sa deset trijumfa i četiri poraza.

"Položaj na tabeli ništa ne znači, moramo da igramo izuzetno tvrdo, kao kada smo mi domaćini. Donedavno smo se mučili na gostovanjima, ali u poslednje vreme igramo sve bolje i nadam se da će tako biti i protiv Crvene zvezde".

"Ako ispratimo trenerov plan i budemo igrali jako i pametno, mislim da imamo šansu da trijumfujemo. Gledao sam nekoliko utakmica Zvezde na televiziji i uverio se da, kao i većina ekipa u ovoj takmičenju, igra bolje kod kuće nego u gostima. Beograd je teško mesto za osvajanje bodova, ali u ABA ligi ionako nema lakih utakmica", kaže plejmejker "plavih" Džermejn Anderson.

I pored činjenice da je Budućnost u prvom meču slavila 79:64, posle neverovatne serije 38:5, Zvezda je od tada podigla nivo forme.

U odnosu na taj duel „crveno - beli“ su jači za bivše košarkaše FMP-a Bojana Popovića i Nikolu Vasića, a Omar Tomas je zamenio Adama Morisona.

Budućnost je ostala bez fenomenalnog centra Nikole Vučevića, na čijoj poziciji sada igra Hasan Rizvić.

"Znao sam da će nam nakon odlaska Vučevića biti teže da pobeđujemo, da će svako od nas morati da pruža mnogo više. Mislim da smo to i odradili. Promenili smo neke stvari u napadu, a u odbrani i dalje igramo jako dobro. Eto, i bez njega smo uspeli da vežemo nekoliko pobeda".

Anderson zna šta može da odluči meč u Beogradu.

"Sve će se vreti oko odbrane i skoka. Ne možete da se oslonite na to da ćete u napadu uvek pogađati neke šuteve, zbog čega moramo da uradimo ono što i u utakmici sa Cedevitom, da odbranom kvarimo napad rivala. Nadam se da će nam to doneti pobedu, pa makar i sa poenom razlike", zaključio je Anderson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve