Nova vest
Košarka

Subota, 31.12.2011.

18:49

Pešić za B92: "Zvezdaši najverniji"

Povratak Svetislava Pešića na mesto trenera Crvene zvezde obradovao je sve navijače 'crveno-belih'.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rezultati na polusezoni su ispod očekivanja (skor 3-10 u ABA ligi), ali Pešić u novogodišnjem intervjuu za B92 kaže da će se ocena rezultata vršiti na kraju sezone.

Popularni 'Kari' još je govorio o postavljanu sistema u Crvenoj zvezdi, o vernosti navijača, napretku igrača, stanju u srpskoj košarci itd.

Možete li da date presek dosadašnjeg toka sezone, jesu li rezultati mogli da budu bolji i zašto nisu?

„Vidim da ima dosta zezanja na račun sportskih rezultata Zvezde. Moj komentar glasi: ’Vi se sada smejte, a mi ćemo se na kraju smejati’. Ne bih da govorim o sportskim rezultatima, ali ne zato što ja to izbegavam, već zato što mislim da o tome treba da govorimo na kraju sezone. Imamo još drugi deo Jadranske lige, srpsku ligu, imamo kup. Mi smo relativno kasno počeli da stvaramo novi sistem Crvene zvezde, onda još nije red govoriti o sportskim rezultatima. Sigurno da je moglo da bude bolje, nismo gubili namerno. Ali koncentrisali smo se na neke druge stvari da uredimo –sistem unutar tima, da se započne selekcija igrača koji mogu da beleže vrhunske rezultate i mi se trenutno nalazimo u tom procesu. Zato je i kontraproduktivno sada govoriti o sportskim rezultatima i praviti konačne zaključke. Spreman sam u svako doba dana i noći da odgovorim i na tu priču, ali voleo bih da se to ostavi za kraj. Odmah da kažem, velikih rezultata neće biti, ali Zvezda ih nije imala 20 godina i to nije ništa novo. Ti sportski rezultati će doći, ali sledeće godine, kada napravimo bazu. Mi smo sada u fazi uigravanja, i na treningu i na utakmicama, ali i u celom klubu – menadžmentu, upravi i svima koji učestvuju u projektu. Nadamo se da će onda doći i do rezultata koji će zadovoljiti navijače“.

Kompletan intervju sa Svetislavom Pešićem pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve