Nova vest
Košarka

Subota, 31.12.2011.

10:24

Teodosić: “Ni heroj, ni krivac”

Srpski košarkaš Miloš Teodosić rekao je u razgovoru za “Večernje novosti” da na sportskom planu 2011. godina za njega nije bila veoma uspešna.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Teodosić je kao nešto za čime žali istakao loš rezultat na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, odnosno to što naš tim nije izborio olimpijsku vizu za London naredne godine.

“U sportskom smislu, iz 2011. nosim negativne utiske”, rekao je Teodosić za “Novosti“.

Nismo se plasirali na Olimpijske igre u Londonu, a s tim se nije lako pomiriti. To mi je životni san. Od dresa Olimpijakosa oprostio sam se bez titule, a nisam se tome nadao. Ali, stiže 2012. u kojoj će, verujem, sve biti bolje. Srbija počinje novi ciklus, a sa CSKA očekujem osvajanje titula”, dodao je Teodosić.

Teodosić se posebno osvrnuo na Šampionat ‘Starog kontinenta’, gde je naš tim završio takmičenje u četvrtfinalu, a na kraju je zauzeo tek osmo mesto.

Neuspeh u Litvaniji nisam doživeo kao krah, posle kojeg bi trebalo da se boluje. Istina je da nismo ostvarili rezultat koji smo očekivali, ali to ne znači da se treba predati, pokleknuti i odustati. Nastavili smo dalje. Da sam u tom trenutku mogao, sigurno bih učinio više. Žao mi je zbog lošeg rezultata, ali nemam razloga da se zbog bilo čega kajem”, naglasio je Teodosić.

Upravo Teodosića mnogi su apostrofirali kao jednog od glavnih krivaca za neuspeh u Litvaniji, ali on na stvari ne gleda tako.

Nikada sebe nisam doživljavao kao heroja nacije, kao što ne doživljavam sebe kao isključivog krivca za loš rezultat tima. Nije bilo lako pregurati taj period, ni tokom, ni posle Evropskog prvenstva. Nisam obraćao pažnju na kritike, ali sam svestan svoje krivice i prihvatam je u smislu da sam igrao slabije od onoga što sam od sebe očekivao. Ne znam šta je razlog, ali činjenica da sam mogao bolje da igram, a nisam, donosi krivicu”, istakao je srpski košarkaš, “Uvek imam ogromnu želju da pobedim, a na kritike ne mogu da utičem. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ali, Srbija uvek može da računa na mene”.

Posle četiri godine u Olimpijakosu, Teodosić je prošlog leta prešao u CSKA i vrlo brzo je postao jedan od nosilaca igre Moskovljana.

Nije mi bilo lako da odem iz Olimpijakosa bez trofeja Evrolige i šampiona Grčke, ali je splet okolnosti doveo do rastanka. Ne žalim, gledam na to kao na dobar potez u karijeri. Ne oseća se taj opterećujući pritisak osvajanja titule, ali su ciljevi jasno postavljeni. Želje nam se poklapaju, klub želi trofeje, a želim ih i ja”, rekao je Teodosić za “Novosti”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve