Nova vest
Košarka

Utorak, 20.12.2011.

14:18

Jovanović: Publika za samopouzdanje

Trener Partizana Vlada Jovanović rekao je da je ponosan što će ekipa u četvrtak imati priliku da pred svojim navijačima izbori plasman u Top 16 fazu Evrolige.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Ovo je mlada i neafirmisana ekipa, koja će u četvrtak imati prilku da izbori plasman u Top 16 iz, kako ste je vi novinari nazvali, grupe smrti. Ja sam ponosan na takvu situaciju", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

Evroliga je meč između Partizana i Armanija proglasila za derbi kola.

"Utakmica nosi veliki ulog, ali ne smemo da podlegnemo pritisku. Svi bismo oberučke prihvatili da nam je neko pre početka sezone ponudio da o plasmanu u narednu rundu odučujemo u poslednjem kolu pred svojom publikom".

Jovanović je podsetio da je MiIan Mačvan imao problema sa leđima još u Madridu, ali da je u utorak ujutru trenirao i da bi trebalo da bude spreman za duel sa Armanijem.

Košarkaši Partizna pobedili su sa četiri poene razlike u Milanu (69:65), što znači da bi ’crno-beli’ prošli dalje i porazom manjim sa tri i manje poena razlika

"Mi ćemo svakako pokušati da dobijemo i ne razmišljamo o tim kalkulacijama. Zadovoljan sam kako se igrači odnose prema dresu Partizana i smatram da ovaj tim nije samo Nikola Peković, iako je on ostavio veliki trag. Videćemo kako će ekipa reagovati na pune tribine, veruem da će nam publika doneti dodatno samopouzdanje".

Partizan je u dosadašnjem delu Evrolige ostvario četiri pobede i pet poraza, a Armani ima trijumf manje.

Srpski šampion u poslednje vreme pruža slabije partije, izgubio je dva meča u Evroligi protiv Reala i Šarlroa, dok je u okviru Jadranske lige pretrpeo ubedljiv poraz od Cedevite.

"Pokušaćemo da iskoristimo podršku sa tribina, ona će nas maksimalno motivisati. Srećni smo što ćemo pred svojim navijačima igrati meč koji odlučuje o plasmanu u dalju rundu takmičenja. Očekujem da zabeležimo pobedu uz dobru igru, borbenost i podršku sa tribina", rekao je Vladimir Lučić.

U takmica 10. kola C grupe Evrolige Partizan – Emporio Armani igra se u četvrtak od 20.45 sati u Pioniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve