Nova vest
Košarka

Utorak, 20.12.2011.

10:43

Tepić: Želim da budem važan za tim

Srpski reprezentativac Milenko Tepić igra sve bolje za Kahasol, a u značajnoj pobedi nad Valensijom ubacio je 13 poena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Tepić je u razgovoru za zvanični sajt ENDESA lige govorio o važnosti pobede, o letu u reprezentaciji i o tome da želi da bude ključni igrač u timu.

"Taj trijumf predstavlja važan korak ka plasmanu na Kup Kralja, ali još nismo definitivno tamo jer može da nam se dogodi kiks, kao kada sam izgubili od Fuenlabrade kod kuće. Sada smo ponovo u dobroj poziciji, bila je to veoma teška i važna utakmica“.

„Kada se utakmica odlučivala, uspeli smo da damo poene, mislim da smo igrali veoma inteligentno i na kraju smo u završnici odneli pobedu“, dodao je Tepić.

Srpski bek letos je došao u Sevilju iz Panatinaikosa.

„Mala minutaža jedan je od glavnih razloga zašto sam napustio PAO i došao ovde. Na važnim utakmicama nisam igrao u bitnim trenucima, igrao samo 13-14 minuta i to nije najbolje za igrača koji još želi da napreduje. Uopšte nije lako kada ti je uloga u ekipi mala, to je loše za samopouzdanje“.

Tepić je konstatovao da je iza njega teško leto i dodao je:

„Nije bilo baš najbolje Evropsko prvenstvo za moju reprezentaciju, ispali smo u četvrtfinalu, a nismo očekivali da se to dogodi. Posle su se u Panatinaikosu proenile mnoge stvari i doneo sam komplikovanu odluku za koju mi je bilo potrebno mnogo vremena. Ali na kraju sam rešio da promenim tim. Mislim da sam ispravno postupio“.

Milenko kaže da želi da bude važan deo Kahasolove ekipe.

„Trudim se da budem bitan igrač u timu i da budem primer saigračima u odlučujućim trenucima mečeva. U ovoj ligi ima mnogo mečeva kao što je bio ovaj sa Valensijom, ima mnogo ekipa koje su na istom nivou. Kada dođu ključni trenuci, potrebno je da imaš sreće, ali uvek moraš da budeš strpljiv i da doneseš pravu odluku“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve