Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.12.2011.

14:07

Partizan nije gubio od Milana u BG

Košarkaši Partizana mt:s u četvrtak igraju ključni meč za plasman u Top 16 fazu Evrolige.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

“Crno-beli“ se nalaze u teškoj situaciji jer dočekuju italijanski Emporio Armani posle tri uzastopna poraza, od čega dva u EL.

Partizan se naravno uzda u žestoku podršku sa tribina “Pionira“, a pun sapomouzdanja usled sjajnog preokreta koji je napravio u Milanu u petom kolu.

Srpski i regionalni šampion je tada gubio 21 poen razlike, zaostajao je čak 15 poena Partizšest minuta pre kraja, ali je ipak uspeo da pobedi 69:65.

Vladimir Jovanović još uvek ima problema da pronađe dobitnu kombinaciju otkako je otišao Nikola Peković, a ubedljiv poraz u Zagrebu od Cedevite ne obećava mnogo.

Partizan i Armani, nekada poznat kao Olimpija Milano su do sada odigrao 12 mečeva u Evroligi.

“Crno-beli“ imaju duplo više pobeda od Italijana, a u poslednjih 20 godina sastali su se samo tri puta, a Partizan je slavio u dva duela.

Pored skorašnje pobede u Milanu, Partizan je bio bolji u prvom meču regionalnog dela sezone 2008/2009. sa 81:76, dok je Armani u revanšu na svom parketu slavio 73:59.

U 12 dosadašnjih mečeva gosti su pobedili samo dva puta, oba puta Partizan. Znači, Emporio Armani će u četvrtak pokušati da prvi put u istoriji slavi u Beogradu.

Milanski tim je samo jednom igrao Top 16 fazu otkad postiji Evroliga u sadašnjem formatu (2008/2009). Partizan je sa druge strane bio učesnik druge faze prethodnih pet sezona.

Što se tiče pojedinaca Partizan će da se uzda u Milana Mačvana koji je u svakom meču u Evroligi ove sezone imao dvocifren broj poena. On je ujedno i treći skakač takmičenja sa 7,9 uhvaćenih lopti po meču.

Iskusni Dušan Kecman je pogodio poslednjih 11 slobodnih bacanja, pa bi u slučaju penal završnice mogao da bude čovek odluke.

Beku Armanija Druu Nikolasu nedostaje jedna ukradena lopta da stigne do 100. u Evroligi. Njemu takođe nedostaju samo tri poena da pređe granicu od 1.500 postignutih u takmičenju.

Omar Kuk je sezonu počeo sa tri trojke iz 17 pokušaja, ali je postigao 8 iz poslednjih 15 šuteva. Janis Burusis će prvim sledećim uspešnim skokom prestići Gregora Fućku na sedmom mestu najboljih skakača u istoriji Evrolige, obojica imaju po 818.

Partizan ima četiri pobede i pet poraza, Emporio Armani ima trijumf manje pa mora da prvi put slavi u Beogradu ako želi u Top 16. Međutim, "crno-belima" odgovoara i poraz sa manje od 4 poena razlike.

Meč poslednjeg, 10 kola Grupe C Evrolige između Partizana mt:s i Emporio Armanija EA7 igra se u četvrtak u “Pioniru“ od 20.45 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve