Nova vest
Košarka

Sreda, 14.12.2011.

20:38

EL: Partizan bez šanse u Madridu

Košarkaši Partizana ubedljivo su poraženi od Reala u Madridu sa 101:83, u devetom kolu Evrolige.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Crno-beli sada u C grupi imaju skor 4-5 i u poslednjem kolu u ’Pioniru’ igraće protiv Emporio Armanija za plasman u Top16 fazu.

Timu Vladimira Jovanovića će u tom duelu biti dovoljan i poraz do četiri poena.

Na utakmici u Madridu Partizan nije imao šanse. Iako je domaći sastav igrao bez Ibake i Fernandesa koji su se vratili u NBA, odnosno Martinasa Pociusa koji je povređen, očigledno je da je odlazak Nikole Pekovića mnogo veći minus.

Partizan je bio izjednačen samo u prvih pet minuta utakmice, a ostatak je u potpunosti pripao ekipi Pabla Lasa koja je ovom pobedom obezbedila prvo mesto u grupi.

Milan Mačavan bio je najbolji u timu Partizana sa 16 poena. 13 je ubacio Vladimir Lučić, 12 Raško Katić, a 11 Ejsi Lo. Domaćina je predvodio veoma raspoloženi Džejsi Kerol sa 22 poena, sjajan je bio Mirotić sa 20 poena i osam skokova, dok je Felipe Rejes dodao 15 poena.

Trener crno-belih Vladimir Jovanović priželjkivao je pred ovaj duel da njegov tim bude u igri svih 40 minuta. Partizan je meč počeo sasvim solidno, a odgovornost je, kao što se i očekivalo, preuzeo Milan Mačvan.

Međutim, Madriđani su u drugom delu prve deonice pojačali ritam, iskoristili nekoliko grešaka Partizana i posle deset minuta imali su 12 poena viška. Tim Pabla Lasa je nakon 11:10 na šest minuta pre kraja napravio seriju 16:5.

Bilo je evidentno da će Partizan, ukoliko želi da napravi iznenađenje u Madridu, morati da odigra na gornjoj granici svojih mogućnosti. Dosta ispod tog nivoa igrao je Miroslav Raduljica koji je veoma važan za crno-bele nakon odlaska Nikole Pekovića. Real Madrid je to iskoristio došao je do velikih plus 15 (40:25), ali Partizan se nije predavao.

Srpskog šampiona u meč je vratio Petar Božić trojkom od table uz faul, a već dva minuta kasnije nakon trojki Mačvana i Lučića bilo je samo plus sedam za Real (44:37). U tom periodu na poziciji centra bio je Raško Katić, a novo vraćanje Raduljice dovelo je do novog pada Partizana. Do kraja poluvremena Real je postigao sedam, a Partizan nijedan poen pa je posle 20 minuta bilo 52:37.

Početak drugog dela pripao je Anti Tomiću koji je u prvom imao dosta problema pošto je zaradio tri faula. Hrvatski centar postigao je šest vezanih poena, pa je Real prvi put došao do 20 plus (58:37). Nešto kasnije bilo je i 25 poena viška za domaćina, a osim Mačvana donekle raspoloženi u sastavu Partizana bili su još samo Lučić i Katić.

U poslednjih deset minuta tenzija na parketu 'Kaha Mahike' je potpuno splasnula. Jovanović je, kao što u većini mečeva u Evroligi radi, tek u finišu pružio priliku Anđušiću, a šansu u domaćem sastavu dobio je i reprezentativac Srbije i bivši igrač Partizana Novica Veličković.

Na kraju, Real je zabeležio uverljivu i ubedljivu pobedu, a Partizanu ostaje da pred svojim navijačima overi plasman u Top16 fazu što bi svakako bio veliki uspeh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

149 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve