Nova vest
Košarka

Sreda, 14.12.2011.

09:32

Nene ostao u Denveru za 70 miliona

Denver Nagetsi uspeli su da zadrže Nenea Ilarija i potpišu petogodišnji ugovor vredan oko 70 miliona dolara sa brazilskim centrom.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Verovatno najbolji slobodni igrač u ovom “transfer roku” bio je meta nekoliko timova (Nju Džersi, Hjuston, Indijana), ali je ostao u timu u kojem je i počeo NBA karijeru 2002. godine.

Izvori navode da će Nene dobijati oko 13,5 miliona dolara po sezoni sledećih pet godina, što je godinu dana duže nego što su drugi timovi mogli da mu ponude.

Ranije u toku dana Nagetsi su doveli Španca Rudija Fernandesa i Korija Bruera iz Dalas Meveriksa, u zamenu za pika druge runde sledeće godine.

Denver je morao da dovede zamene za igrače koji i pored okončanja “lokauta” neće moći da se vrate iz Kine pre marta (Vilson Čendler, Džej Ar Smit i Kenjon Martin).

Čendler je takođe slobodan agent, Nagetsi i njega žele da zadrže, ali im je primarni cilj bio ostanak Nenea.

Brazilac se oženio sa devojkom i Denvera što ga još više veže za ovaj tim, a prisnost između dve strane zacementirana je posle teške povrede Brazilca u prvom utakmici tokom sezone 2005/2006. Denver je tada pružio veliku podršku Neneu, kao i u januaru 2008. kada se borio sa rakom testisa.

Tokom devet sezona Nene je odigrao 527 utakmica za Nagetse, prosečno postizavši 12,3 poena uz 6,9 skokova po utakmici. Košarkašku karijeru počeo je u Vasko da Gami. Bio je sedmi pik na draftu 2002. godine od strane Njujork Niksa.

Njegovo rođeno ime je Mejbiner Rodni, ali ga je 2003. legalno promenio u Nene (beba), što mu je bio nadimak u Brazilu jer je bio najmlađi u porodici i među školskim prijateljima.

Kao i većina brazilskig klinaca počeo je da se bavi fudbalom, koji je igrao dovoljno dobro da dobije nekoliko ponuda profesionalnih klubova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve