Nova vest
Košarka

Nedelja, 04.12.2011.

20:57

VJ: "Oseća se nedostatak krila"

Trener Partizana mt:s Vladimir Jovanović istakao je posle poraza u Podgorici da se sve više oseća nedostatak krilnog igrača u timu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" su doživeli treći uzastopni poraz na gostovanjima u regionalnom takmičenju, a bolja je bila Budućnost sa 76:68.

"Naravno da nemamo alibi za još jednu izgubljenu utakmicu, međutim postoje stvari na koje nismo manje-više mogli da utičemo. Došli smo jako ispražnjeni mentalno i fizički posle utakmice u četvrtak i nismo se u dovoljnoj meri oporavili, pogotovu mentalno".

Šampion do januara ne može da računa na Milana Mačvana koji je jedan od najboljih igrača Partizana u Evroligi.

"Druga stvar koju je važno napomenuti je ta da se nedostatak igrača na poziciji četiri sve više oseća, samo u tom smislu da se ekipa već dosta navikla na roster sa Milanom Mačvanom. Kada je došao, nekako smo i uspevali da igramo Jadransku ligu, jer smo duži period igrali bez njega. Međutim, sada posle sedam odigrani mečeva u Evroligi, ekipa se dosta navikla na njega. I večeras kada smo imali dobar napad i solidnu odbranu opet su oni imali tri, četiri napada u kontinuitetu, gde smo pre svega imali problema sa njihovim ofanzivnim skokom".

"Crno-beli" su pre četiri dana ostvarili veliku pobedu u Evroligi protiv Makabija, a taj meč uveliko je uticao na predstavu Jovanovićevih igrača u "Morači".

"Utakmica u četvrtak i preveliko pražnjenje uticalo je na ekipu, kao i igra bez prave četvorke i bez Ejsi Loa koji je juče uveče imao prvi trening posle sedam dana. On nije bio u pravom ritmu, a znajući da su igrači koji su trebali da ga menjaju i koji su ga menjali danas, bili jako umorni od utakmice u četvrtak. Mi nismo do kraja uspeli da uđemo u neki bolji ritam i da odigramo bolju utakmicu".

Nikola Peković odigrao je poslednji meč u "crno-belom" dresu, za sada, jer u utorak putuje u Mineapolis gde će se priključiti NBA timu Minesota Timbervulvs.

"Nas sada čeka jako težak raspored, pre svega put za Belgiju. Moramo da se odmorimo i koncentrišemo za mečeve koji nam predstoje. Moraćemo da presložimo redove iz razloga što je Pekoviću ovo poslednja utakmica u Partizanu i zato će nam sigurno trebati vremena, a nadam se da rezultat zbog toga neće padati. Pokušaćemo da brzo složimo kockice i nastavimo istim putem kojim smo i krenuli sa Nikolom u timu“, istakao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve