Nova vest
Košarka

Nedelja, 04.12.2011.

17:43

Ivković: "Sa Izraelom i CG za EP"

Selektor Srbije Dušan Ivković ocenio je da najveće šanse za jedno od prva dva mesta u Grupi A kvalifikacija za EP 2013. godine imaju Srbija, Izrael i Crna Gora.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Verovatno je da će se borba za prva dva mesta voditi između Srbije, Izraela i Crne Gore, ali svaka utakmica je izuzetno važna i u svaki meč treba ući maksimalno ozbiljno.

"Da nikoga ne treba potceniti najbolje potvrđuje iskustvo Italijana, kada 2008. godine nisu uspeli da se kvalifikuju na EP, iako su važili za favorita u grupi", rekao je Ivković.

Žrebom u nemačkom Frajzingu određeno je da se Srbija takmiči u kvalifikacionoj Grupi A sa Crnom Gorom, Izraelom, Estonijom, Slovačkom i Islandom.

Kvalifikacije će se igrati od 15. avgusta do 11. septembra 2012. godine, a plasman na završni turnir obezbediće po dve najbolje selekcije iz šest grupa i po četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Grupa A je jedina u kojoj ima šest selekcija, pa se rezultati sa poslednjeplasiranim na tabeli neće računati u konačnom plasmanu. Ivković je kazao "može da bude dobro" to što će reprezentacija Srbije igrati pet puta pred svojim navijačima.

"Srbija još od 2008. godine nije igrala zvaničnu utakmicu pred domaćom publikom, a dobro se sećamo kakvu smo fantastičnu podršku imali pre tri godine u (Beogradskoj) Areni", dodao je Ivković.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga Grupu A ocenio je kao "interesantnu".

"Grupa je interesantna i trebalo bi da se borba za prva dva mesta vodi između Srbije, Crne Gore i Izraela. Crnogorci su bili nateži rival iz trećeg šešira, a znamo da je Izrael tradicionalno nezgodan protivnik. U to smo se uverili i na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, gde smo ih pobedili u neizvesnoj završnici. Naravno, ni ostale reprezentacije ne smemo da potcenimo, jer svi iz godine u godinu napreduju", rekao je Bodiroga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

5 h

U fokusu

Vidi sve