Nova vest
Košarka

Nedelja, 04.12.2011.

17:33

Treći poraz Partizana u ABA ligi

Košarkaši Partizana poraženi su u ’Morači’ od Budućnosti sa 76:68, u poslednjem meču 10. kola regionalne ABA lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Crno-beli su tako pretrepeli treći poraz u regionalnoj ligi, sva tri na gostovanjima, a Budućnost je zabeležila šestu pobedu.

Utakmica u Podgorici odlučena je u prvom delu poslednje četvrtine kada je ekipa Dejana Radonjića serijom 12-0 došla do najvećih plus 14 (67:53).

Najefikasniji u Partizanu bio je Dragan Milosavljević sa 17 poena (3/4 dva, 3/4 tri), dok je Nikola Peković na svom oproštaju od ’crno-belog’ dresa postigao 12 poena (4/6 dva) uz tri skoka. Vladimir Lučić je takođe postigao 12 poena, dok je Dušan Kecman dodao 11 uz 9 skokova.

Marko Popović je predvodio pobednika sa 13 poena, Bojan Krstović je doda 12, Nikola Vučević 11 uz 7 skokova, dok je Čedomir Vitkovac imao 10 poena i 8 skokova. Džuvan Anderson je uz takođe 10 poena imao 5 asistencija.

Partizan je u ’Morači’ igrao bez Milana Mačvana koji još uvek nema pravo nastupa u regionalnom takmičenju, u tim se vratio Ejsi Lo koji je zbog povrede propustio meč protiv Makabija, a ovo je bio i zvanično poslednji meč Nikole Pekovića u crno-belom dresu. Crnogorski centar u utorak putuje u SAD gde će se priključiti treninzima Minesote Timbervulvs.

Gosti su poenima Milosavljevića i Božića poveli 8:3, ali Vučević sa pet vezanih poena zaustavio seriju Partizana. ’Crno-beli’ prave novu mini seriju za 14:8, ali u finišu perioda Vitkovac, Mihailović i Popović trojkom donose novo izjednačenje (17:17).

Polaganjem Pekovića Beograđani opet stižu do prednosti, ali Krstović pogađa trojku za prvo vođstvo Budućnosti. Domaćin ulazi u seriju i stiže do 24:19. Peković sa penala vraća Partizan, ali Budućnost ulazi u sjajan ritam, dominira u odbrani i koristi svaku grešku rivala te brzo stiže do 35:26 posle zakucavanja Krstovića.

Lučić i Lo smanjuju deficit Partizana, ali poseldnja dva minuta ipak ne uspevaju da se u potpunosti vrate de Krstović postiže jedno slobodno bacanje na 39:33 za Budućnost na poluvremenu.

Treći četvrtinu trojkom za Budućnost otvorio je Anderson, a Partizan je nastavio da gubi lopte. Ipak, ’crno-beli’ uspostavljaju svoj ritam, te prvom serijom od uvodnih minuta smanjuju na 50:49. Ipak, Poenima Popovića i Andersona Podgoričani održavaju blagu prednost uoču poslednjih deset minuta (57:53).

Meč je prelomljen početkom poslednje četvrtine kada je Partizan ponovo dozvolio sebi nekoliko minuta bez poena, a Budućnost serijom 12:0 stigla do maksimalne prednosti od 14 poena razlike (67:53).

Pekovićeve poene iz reketa, anulirao je Popović sa distance, a već u narednom napadu Anderson je doneo tri poena svom timu za 72:59. Kecmanova trojka i Pekovićeva tri poena u jednom napadu smanjili su prednost domaćina na 72:65. Ipak, Popovićeva trojka stavila je tačku na meč u Podgorici i ekipa Budućnosti je zasluženo slavila rezultatom 76:68.

Tako je Partizan posle Tel Aviva i Laškog doživeo i treći uzastopni poraz na gostovanjima. Meč protiv Makabija u Evroligi od pre nekoliko dana očigledno je istrošio ekipu Vladimira Jovanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve