Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 28.11.2011.

20:14

Peković: "Rado bih ostao..."

Centar Partizana Nikola Peković poslednju utakmicu u "crnom-belom" dresu ove sezone odigraće u četvrtak protiv Makabija u sedmom kolu Evrolige.

Izvor:

Autor:

Default images

"Vrlo rado bih ostao, ali ne mogu. Navijači i ja smo se nadali da ću ovde biti bar do kraja prve faze Evrolige, ali kada sam se vratio u Partizan bilo mi je jasno da će morati da dođe i do novog rastanka. Igraću protiv Makabija, a onda već u ponedeljak moram da idem", izjavio je Peković za "Večernje novosti".

Centar Minestoe očekuje težak meč sa Makabijem i nada se pobedi u oproštajnom meču za njega.

"Bilo bi sjajno da se pobednički pozdravimo do nekih novih susreta. Očekuje nas veoma težak meč. Makabi nas je dva puta ove godine pobedio, prvi je na tabeli, ali ni jednoj ekipi nije lako u `Pioniru`. Ostavićemo srce na terenu, ako treba - neka bude `krvi do kolena`."

Peković je u Minesoti drugi centar (prvi je Darko Miličić), ali ne planira da se vraća u Evropu.

"Mogu da se prilagodim svakoj situaciji, trudiću se da se ponašam maksimalno profesionalno. NBA je sredina u kojoj bih voleo da nastavim i posle isteka ugovora sa Vulfsima (ističe na leto 2013). Igramo veliki broj utakmica, ali imai mnogo odmora preko leta, što nam produžava igračku karijeru", kaže centar Partizana za "Novosti".

Peković bi voleo da se u budućnosti i treći put igra za Partizan.

"I odlazak 2008. je bio težak. Sa letošnjim povratkom, vratile su se i stare uspomene. Voleo bih da se jednog dana opet obučem crno-beli dres. Leto je cilj bio da pomognem mladom timu u pravljenju dobrog rezultata, a ne da se ekipa podredi meni. Saigrači i stručni štab su mi pomogli da održim formu, a verujem da sam i ja njima uzvratio na adekvatan način. Drago mi je što imamo dobar skor u Jadranskoj ligi i što smo na dobrom putu Top 16 faze Evrolige, ali mi je još draže jer ostavljam dobru atmosferu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve