Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 28.11.2011.

18:29

Krstić MVP novembra u Evroligi

Kapiten reprezentacije Srbije i centar moskovskog CSKA Nenad Krstić najkorisniji je igrač meseca novembra u Evroligi.

Izvor:

Autor:

Default images

Ovo je prvi put u osmogodišnjoj istoriji da nagradu za najkorisnijeg igrača dva meseca zaredom dobiju igrači iz istog kluba, pošto je u oktobru MVP bio još jedan igrač CSKA Andrej Kirilenko.

28-godišnji kapiten reprezentacije Srbije je u novembru prosečno postizao 15.2 poena po meču i imao 6.7 skokova, od toga prosečno četiri skoka u napadu.

U novembru je CSKA zabeležio sve četiri pobede u Evroligi. Prvo je ubedljivo savladan Zagreb u gostima (89:47), zatim prvak Evrope Panatinaikos u Atini (78:76), u petom kolu Unikaha u Moskvi (77:66) i poslednjem meču odigranom u novembru pobeđen je Žalgiris sa 95:82. Najtrofejniji ruski klub je obezbedio plasman u TOP16 Evrolige i jedna je od dve neporažene ekipe u dosadašnjem toku takmičenja.

Krstić je u pobedi CSKA nad Žalgirisom imao indeks korisnosti 33 – 21 poen (7-9 iz igre), 7 skokova i 2 asistencije. U novembru je Krstič imao i odličan procenat šuta - 61% za dva poena i 72% sa linije sa slobodna bacanja.

Zahvaljujući učinku u novembru centar CSKA je trenutno četvrti na listi najkorisnijih košarkaša u Evroligi sa prosečnim indeksom uspešnosti 21.17. Ispred njega su Andrej Kirilenko (29.4), Vasilis Spanulis (Olimpijakos, 23.33) i Nikolas Batum (Nansi, 23.17).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve