Nova vest
Košarka

Subota, 05.11.2011.

20:15

ABA: Novi ubedljiv poraz Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde Beograd poraženi su u šestom kolu regionalne ABA lige od Zagreba sa 102:85 (33:19, 31:19, 14:21, 24:26) u dvorani "Dražen Petrović".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U utakmici koju ste mogli da pratite u direktnom prenosu na televiziji B92 Zvezda je odigrala katastrofalno prvo poluvreme u kome je primila čak 64 poena.

U 17. minutu posle druge tenhičke greške isključen je trener "cvreno-belih" Svetislav Pešič. zagreb su do druge pobede vodili Šon Mej (24p, 8sk), Damir Mulaomerovi (23p) i Mario Kasun (20p, 6sk).

Dobro je odigrao i Krunoslav Simon koji je imao dabl-dabl učinak - 13 poena (1/4 za2, 0/3, za3, 11/12 za 1)i 10 asistencija.

U ekipi Crvene zvezde ponovo je odlično odigrao Adam Morison koji je ubacio 27 poena (8/14 za 2, 3/5, za3, 2/2 za1, 4sk), Andrija Milutinović je postigao 15 poena (5sk), a Bojan Subotić 10 (7sk). Filip Čović je uz 7 postignutih poena ostvario i 7 asistencija, kao i svi njegovi saigrači zajedno.

Prve poene na meču postigli Bojan Subotić za Zvezdu i Mario Kasun za Zagreb. Adam Morison u trećem minutu pogađa prvu trojku na meču, ali na drugoj strani je stigao „odgovor“ od Šona Meja. Posle serije domaćina 10:2 trener Zvezde Svetislav Pešić zatražio je tajm-aut, posle koga Morison pogađa svoju drugu trojku na meču. Posle poena Mulaomervoića i Filip Čović pogađa šut van linije 6.75m.

Bivši igrač Šarlot Bobketsa Šon Mej bio je nezaustavljivih u prvih deset minuta pošto je postigao 13 poena, što je minut pre kraja prve četvrtine bila polovina postinutih poena „mrava“.

Serijom 12:0 Zagrepčani su završili prvu četvrtini koji su dobili sa 33:19. Poslednje poene u prvoj deonici postigli su Mašić koji je pogodio svoju prvu trojku i Mario Kasun koji postiže koš u poslednjoj sekundi, posle još jednog loše organizovanog napada „crveno-belih“ koji se zavšio promašajem Milutinovića.

Čović i Nedović postižu poene na početku druge četvrtine, ali za domaći drugu trojku pogađa Mašić posle loše odbrane Nedovića.

Zvezda je u drugoj četvrtini zaigrala agresivnije u odbrani, ali to nije dalo rezultata jer su već posle četiri minuta „crveno-beli“ izašli iz bonusa. Zagrepčani su lako održavali deseta poena prednosti, pa je rezultat na polovini druge deonice bio 40:29 za Zagreb.

Svetislav Pešić je dobio drugu tehničku grešku u prvih 15 minuta igre. A Zagreb je novom serijom od čak 12:0 stekao čak 23 poena prednosti. Zvezda je u prvih 16 minuta primila čak 52 poena kao posledica potpuno statične i neorganizovane igre u odbrani.

Seriju promašaja i izgubljenih lopti napravo je u prvom poluvremenu Petar Popović (šut iz igre 1/8). Dva minuta pre kraja prvog poluvremena trener gostiju Svetislav Pešić dobio je isključujuću tehničku grešku. Zagreb je u poslednje dve utakmice postizao u proseku oko 50 poena, a Zvezdi su Zagrepčani ubacili čak 57 poena za 18 minuta. Seriju domaćeg ima od 15:0 prekinuo je trojkom Adam Morison za 55:32.

Na kraju prvog poluvremna Zagreb je imao +26 - 64:38. Domaćini su pogodili 9 trojki iz 12 pokušaja, imali osam skokova više od Zvezde (19:11) i duplo više asistencija (14:7).

Na početku treće četvrtine dva puta su dobro odigrali u napadu Čović i Subotić, ali su Zagrepčani su uspešno održavali prednost veću od 20 poena.

Zvezda je zaigrala bolje u odbrani, pa je tri i po minuta pre kraja treće deonice uspela da smanji prednost protivnika na manje od 20 poena – 70:51. „Mravi“ su za šest i po minuta ubacili samo šest poena, pa je trener Androić zatražio tajm-aut, posle koševa Popovića i Morisona.

Ante Mašić ubacuje svoju trojku pošto je Čović izgubio loptu u napadu. Trojkom Andrijem Milutinovića Zvezda dolazi na -15 (73:58) 40 sekundi pre kraja treće četvrtine. Šon Mej svojim prvim poenima u drugom poluvremnu u poslenjoj sekundi treće četvrtine prekida seriju Zvezde i uoči poslednjih 10 minuta Zagreb je vodio sa 78:59.

Pokušavala je Crvena zvezda u poslednjoj četvrtini da „ugrozi“ visoku prednost Zagreba. Presingom u odbrani, Zvezda je oduzela nekoliko lopti, ali su odbrane i jednog i drugog tima bile neorganizovane, nesigunre, pa su kao posledica toga postizani laki poena. Četiri minuta pre kraja utakmice bilo je 88:74 (6:0 serija Morisona) pa je Androić zatražio tajm-aut. Trojku za Zagreb pogađa Saša Ožbolt , a na drugoj strani van linije 6.75m neprecizan je bio Sava Lešić, kao i Čović pri šutu za 2p.

Do kraja meča nije bilo rezultatske neizvesnosti pa je atraktivnim poenima u poseldnjem minutu Simona i Kasuna sa jedne i Morisona i Subotića sa druge strane postavljen konačan rezultat 102:85.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve