Nova vest
Košarka

Utorak, 01.11.2011.

22:07

Kongresmen poredi NCAA sa mafijom

Kongresmen američke savezne države Ilinois uporedio je NCAA (Nacionalnu koledž sportsku asocijaciju) sa mafijom zbog načina na koji kontroliše život sportista.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Demokrata Bobi Raš ovu optužbu je izneo na forumu o sportu na univerzitetima pozvavši javnost da obrati pažnju na uticaj "tajnih dogovora i skandala" na sport.

"Mislim da bi mogli da uporedite NCAA sa Al Kaponeom (vođa kriminalnog sindikata tokom vremena prohibicije u SAD tokom 1920-ih godina, prim. aut.) i sa mafijom", rekao je Raš.

Kongresmen je svoj stav izneo posle saslušanja nekoliko majki sportista studenata koji su se žalili zbog lošeg medicinskog tretmana škola posle povrede koje su njihovi sinovi doživeli.

NCAA, koju čini preko 1.200 institucija i ima godišnji budžet oko 5.5 milijardi dolara, nije zvanično reagovao na ove oštre optužbe. Sportisti koji se takmiče u okviru NCAA asocijacija su amateri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve