Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 31.10.2011.

09:17

Nikolić: "U teškoj situaciji smo"

Trener Radničkog Miroslav Nikolić nije krio nezadovoljstvo posle poraza od Budućnosti na svom terenu u petom kolu regionalne ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Podgoričani su u Kragujevcu slavili sa 74:62 i tako Nikolićevom timu zadali četvrti poraz ove sezone i samim tim ih stavili u veoma nezgodan položaj.

Nikolić je posle tog meča istakao da je primetno da su Marković i Skot kasno pristigli, kao i da je svestan ozbiljnosti situacije.

Nespremni su, pa sam kao trener doveden u nezgodan položaj. U teškoj smo situaciji, ali šta je tu je. Radićemo, borićemo se u nastavku sezone“, poručio je Nikolić.

Iako se čini da su dosadašnji mečevi bili prevelika iskušenja za novoformirani sastav, pred Kragujevčanima su tek krupni izazovi sa kojima se treba izboriti. U narednom, šestom kolu Radnički gostuje ljubljanskoj Olimpiji, drugolasiranoj ekipi ABA lige, jedinoj koja uz Makabi nema nijedan poraz.

Bez obzira što smo pripreme počeli blagovremeno, imamo igrače koji su nam se naknadno pridružili i sada je na svima nama da se oni što pre uklope u sistem igre koji postavlja trener Nikolić. Pored Bakića i Skota, najnovijih pojačanja, tu je i Marković čija fizička sprema mora da se pojača za ritam u igri koji nam je neophodan za pobede“, istakao je kapiten Miljan Pavković, „Po sastavu, Radnički je ekipa koja može da se ravnopravno nosi sa svakim rivalom, to smo dokazali u susretu sa regionalnim prvakom. Ostaje da jačamo hemiju među nama igračima i to ćedoneti bolji učinak većeg broja igrača, što vodi rezultatskim uspesima.Imamo pet punih dana da se korigujemo i izađemo na megdan Olimpiji. Ljubljančani nam jesu naneli tri poraza u Jadranskoj ligi do sada, ali smo i mi znali da ih porazimo. Nisu bez slabih tačaka, a na nama je da budemo skoncentrisani i pružimo maksimum, a to ovoj ekipi zasigurno nije partija protiv Budućnost. Treća četvrtina protiv Podgoričana mora da bude model za pristup igri čitave sezone“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve