Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.10.2011.

21:35

VJ: "Presudile izgubljene lopte"

Trener Partizana Vlada Jovanović izjavio je posle poraza od Efesa 84:73 u prvom kolu Evrolige da je presudila loša igra njegovog tima u drugom poluvremenu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“U prvom delu igre odigrali smo dobro i bili smo u poziciji koju smo želeli. U drugom poluvremenu loše smo igrali u odbrani, ali više od toga smetaju mi ishitreni šutevi za tri poena i Vujačić koji daje koš u kontri u trenutku kada nismo u bonusu. Nismo se snašli protiv njihove agresivne igre, a najveću razliku napravile su izgubljene lopte (20-11)”.

"Moramo da se adaptiramo na Evroligu, drugačije je suđenje, drugačiji su sastavi. Ljudi sa kojima radim i ja trudićemo se da ubuduće budemo mnogo bolji i disciplinovaniji”.

Jovanović je rekao da ne zamera ništa Ejsiju Lou, koji je imao 6 poena, 3 asistencije i 6 izgubljenih lopti.

“Reč je o dobrom igraču i čoveku posvećenom ovoj ekipi. Želi da ona igra bolje, mozda nekad ne nađe pravi način za to. Verujem u njega, biće i dobrih i loših utakmica, ali moraćemo da budemo strpljivi”.

Trener Efesa Ufuk Saridža izjavio je da je gostovanje u Pioniru najvažnije od svih utakmica na strani i dodao je:

“Uvek je teško igrati sa Partizanom pred njihovim navijačima. U drugom poluvremenu igrali smo vrlo snažnu odbranu zahvaljujući kojoj smo i napravili seriju u trećoj četvrtini. Ovo je veoma važan trijumf za nas”.

Košarkaši Partizana bili su saglasni u oceni da ih je loša treća četvrtina koštala poraza, a Duško Savanović izjavio je da mu vređanje sa tribina nije smetalo i da je to normalno kada prorade emocije.

U drugom kolu Evrolige Partizan gostuje Makabiju u Tel Avivu, dok Efes na svom terenu za rivala ima belgijsku ekipu Šarlroa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve