Nova vest
Košarka

Subota, 15.10.2011.

17:26

Pobeda raspucane Olimpije u Pioniru

U meču trećeg kola ABA lige Crvena zvezda je u Pioniru izgubila od Olimpije sa 101:93 (34:34, 27:22, 17:26, 23:11).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Utakmicu ste mogli da gledate u direktnom prenosu na televiziji B92, a gosti su stigli do pobede neverovatnom serijom 17:0 u poslednjim minutima meča.

Najefikasniju u ekipi Olimpije je bio Finac Salin koji je ubacio 25 poena (6/7 za 3), dok je u dresu Crvene zvezde ponovo odlično odigrao Adam Morison koji je ubacio 30 poena.

Posle prve ćetvrtine u kojoj je postignuto neverovatnih 68 poena, rezultat je bio izjednačen 34:34, a posle prvog poluvremena gosti su imali pet poena prednosti 61:56.

"Crveno-beli" su treću deonicu dobili sa 26:17, pa su pred poslednju četvrtinu imali četiri poena prednosti - 82:78.

U startnoj petorci Crvene zvezde našao se novajlija Bojan Popović koji je promašio šut van linije 6.75m.. Zatim je svoju rolu imao centar Olimpije Ratko Varda koji je pogodio sa distance, a zatim izblokirao šut “crveno-belih”.

Slovenci su ubacili dve trojke, ali Zvezda košem Subotića sa 8:2, dolazi na 8:6. Gosti pogađaju i treću trojku preko Varde, ali na drugoj strani je van linije 6.75m bio precizan Subotić.

Vrlo raspoloženi Varda pogađa i drugu trojku, za Zvezdu prve poene postiže Morison. Košarkaši Olimpije posle samo 4.5 minuta igre ubacuju i petu trojku (5/7).

Ipak “crveno-beli” posle dve dobre odbrane dolaze do izjednačenja – 17:17, pa je trener gostiju Saša Filipovski zatražio prvi tajm-aut.

Zvezda je posle tajm-auta dva puta realizovala napade koš+slobodno bacanje. Prvo je Morison u jednm napadu ubacio tri poena (2+1), a zatim Milutinović četiri (3+1) pošto je fauliran pri šutu za tri poena. Posle sedam minuta igre Zvezda je vodila sa 26:22.

U seledećem napadu Morison je ubacio neverovatan koš, svoj deveti poen na meču. Finac Salin ubacuje svoju prvu trojku na meču, šestu za Olimpiju. Na drugoj strani iz izgrađene akcije prve poene postiže Nedović.

U poslednjem napadu Olimpije u prvoj četvrtini Salin pogađa svoju drugu trojku, ali mu na drugoj strani terena "odgovara" fenomenalni Adam Morison koji postiže trojku iz trka u poslednjoj sekundi prve deonice.

Nastavili su gosti sa neverovatnim šutem i u drugoj četvrtini. Olimpija sredinom druge deonice dolazi do +9 – 49:40, a posle prvog pogođenog slobodnog bacanja Salina Slovenci dolaze do +10.

„Crveno-beli“ nisu uspevali da postignu koš dva minuta, neprecizni su bili Nedović, Popović, Morison. Petar Popović poenima sa penala prekida seriju gostiju.

Crvena zvezda je za 17 minuta primila neverovatnih 55 poena. Posle ukradene lopte Bojana Popovića, Subotić atraktivno zakucava – 55:50. Poseldnje poene svoje prve, u prvom poluvremenu postiže Bojan Popović, pa Zvezda na 15-minutni odmor odlazi sa pet poena manje od protivnika.

Olimpija je u prvih 20 minuta imala neverovatan šut 11/13 za 2, 8/12 za 3, a najefikasniji je Salin sa 12 poena (3/3 za 3), dok su Varda i Blažić ubacili po devet poena. U ekipi Svetislava Pešića izdvojili su se Adam Morison sa 16 poena (6/8 za 2, 1/1 za 3) i Bojan Subotić sa poenom manje.

Gosti i drugo poluvreme otvaraju sa nove dve trojke, drugu je pogodio Varda (3/3 za 3). Za „crveno-bele“ prve poene u nastavku utakmice postiže Andrija Milutnović. Prvu trojku u drugom delu igre ubacuje Morison, ali na drugoj strani je ponovo precizan Varda sa distance – 69:62. Nove poene postiže nepogrešivi Morison, a posle blokade Radetića trener gostiju Filipovski traži tajm-aut.

Poenima Markote (2+1) Olimpija održava sedam poena prednosti sredinom treće četvrtine – 72:65. Markota je ubacio sedam poena u prvih pet minuta drugog poluvremena.

Posle koša Morisona iz igre i Bojana Popovića sa linije za sl.bacanja Zvezda prilazi na dva poena zaostatka – 76:74. U sledećem napadu Olimpije Milutinović krade loptu i proigrava Popovića za prvo izjendaćenje posle dužeg vremena. Zvezda košem Radetića, koga je u polukontri proigrao Morison dolazi do dva poena prednosti.

Bojan Popović je u poslednja dva minuta odigrao odličnu odbranu na pleju gostiju Vudsajtu, a novim atraktivnim zakucavanje Radetića, ponovo posle asistencije Morison Zvezda na poslednji dvominutni odmor odlazi sa ćetiri poena prednosti – 82:78.

Finac Salin i poslednju deonicu otvara svojom četvrtom trojkom, zatim i Jagodink iz petog pokušaja ubacuje prvu trojku. Međutim Zvezda „odgovara“ preko Morisona koji prvo ubacuje dva poena, a zatim i trojku – 87:84 za domaćina.

Posle skoka u napadu i četvrtog koša Mileta Ilića Zvezda je na +6, ali Jagodnik ubacuje svoju drugu trojku. „Crveno-beli“ su pet minuta pre kraja meča izašli iz bonusa. Mile Ilić gubi loptu, Milutnivoić promašuje trojku pa su gosti došli na -1 (90:89).

Poenima Grina i posle niza promašaja „crveno-belih“ gosti dolaze do poena prednosti, pa je Pešić 160 sekundi pre kraja meča traži tajm-aut. Morison je promašio trojku u sledećem napadu, a Subotić nije materijalizovao skok u napadu pošto je promašio zicer. Na drugoj strani terena gosti ubacuju 14-u trojku pa Pešić traži novi tajm-aut.

Početničkim greškama u poslednja dva minuta meča Zvezda je ispustila pobeda. Slovenci su napravili neverovatnu seriju 17:0, od 90:84 za Zvezdu do 101:90 za Olimpiju.

Crvena zvezda: Radetić 7, Subotić 16. Morison 30, B. Popović 8, Milutinović 9, Cvetković, Nedović 2, Marković, Čović 4, Lešić, P. Popović 7, Ilić 10.
Olimpija: Vudsajd 10, Salin 23, Ćapin 10, Markota 11, Jagodnik 6, Rotbart, Blažić 9, Varda 14, Murić, Tomson 7, Grin 9, Bertans.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve