Nova vest
Košarka

Četvrtak, 06.10.2011.

19:13

Lukajić: „Ulažemo u budućnost“

Trener Hemofarma Željko Lukajić izjavio je da njegov klub ove sezone neće jurišati na osvajanje trofeja, kao ranijih godina, već da će ulagati u budućnost.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

„Ove godine smo imali velike kadrovske promene, a s obzirom na ekonomsku situaciju pažljivo smo birali pojačanja i zadovoljan sam kako smo to uradili. Nadam se da će mladi momci znati da iskoriste ovu šansu i da će napraviti karijere, kao što su to učinili mnogi pre njih igrajući za Hemofarm“, rekao je Lukajić na predstavljanju tima za narednu sezonu.

Lukajić je dodao da je atmosfera u ekipi odlična i da mladi igrači imaju punu podršku iskusnijih kolega.

Moj glavni zadatak ove sezone biće da ne dozvolim timu da padne duhom zbog rezultata, koji će se pojavljivati i da im iz dana u dan podižem samopouzdanje. Tražim da svi imamo razumevanja za te mlade igrače, pa čak i za iskusnije, jer će na njih pasti veliki deo tereta“, naglasio je Lukajić.

Direktor kluba Dušan Božović zatražio je strpljenje od navijača i javnosti, jer će u nastupajućoj sezoni najviše energije biti usmereno na razigravanje mladih igrača.

Skoro svi klubovi u Jadranskoj ligi povećali su budžete, a mi smo ga smanjili za više od 50 odsto. To je uticalo na smanjenje naših ambicija, ali nećemo dozvoliti nikome da nas potceni“, rekao je Božović.

Kapiten Vrščana Marko Šutalo smatra da tim, uprkos brojnim promenama, spremno dočekuje predstojeće izazove.

U ovom trenutku na papiru ima dosta timova koji su jači od nas, ali mogu da obećam da ćemo u svaku utakmicu ući sa željom da pobedimo. Na to nas obavezuju rezultati Hemofarma iz prethodnih sezona, ali i sadašnji kvalitet igrača“, istakao je Šutalo.

Hemofarm prvi put posle osam godina neće se takmičiti u Evropi, a sezonu otvara u subotu od 18.15 časova protiv Crvene zvezde u Beogradu, uz direktan prenos na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve