Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.09.2011.

08:56

Pešić uskoro na klupi Nemaca

Trener košarkaša Crvene zvezde Beograd Svetislav Pešić uskoro će najverovatnije preuzeti kormilo nemačke reprezentacije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema informacijama sa Evropskog prvenstva u Litvaniji, Pešić se dogovorio sa čelnicima nemačke federacije da ponovo postane selektor Nemačke, sa kojom se 1993. godine okitio evropskim zlatom. Detalji dogovora nisu poznati, ali je cela stvar pred potpisom.

O mogućnosti da Pešić preuzme ’pancere’ pričalo se nekoliko meseci, a ideja Nemaca je verovatno da on ostane selektor do 2015. godine, kada će biti domaćini Šampionata ’Starog kontinenta’.

Poslednjih dana Pešić se pominjao i kao naslednik Dušana Ivkovića u selekciji Srbije, a trener crveno-belih je to prokomentarisao za „Sportski žurnal“.

Kada bih rekao kao čovek srpske košarke, ne dolazi u obzir, svi bi se naljutili, i ja sam na sebe i moja porodica. Ipak, nije vreme da ulazim u te spekulacije, trener sam Zvezde, to je moj posao. Videćemo, sešćemo sa Dudom, šta on misli, šta ja mislim, neki drugi koji bi mogli malo da preuzmu odgovornost, a mi da im pomažemo“, rekao je Pešić.

Iskusni stručnjak je kao jedan od razloga za neuspeh naše reprezentacije na šampionatu u Litvaniji okarakterisao i sistem takmičenja u Srbiji.

Naš sistem takmičenja, koji je bitan za pretaranje talenata u igrača je katastrofalan i to je razlog što su mladi prerano odlazili u inostranstvo. Srpska liga mora da postane najjača u regionu, podržavam i regionalnu, ali nacionalna je najvažnija jer je mladom igraču bitno da postane šampion svoje zemlje. Ovako se boriš za neke bodove. Moja poruka i za to ću se zalagati kao trener Zvezde je nacionalna liga. Nismo članovi ULEB, zašto? Nije da nas neće, nego mi sami nećemo“, istakao je Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve