Nova vest
Košarka

Petak, 19.08.2011.

18:15

U NS počele univerzitetske igre

Univerzitetske sportske igre Alijanse univerziteta centralne i istočne Evrope otvorene su u petak u Novom Sadu.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Organizatori su na otvaranju rekli da ovaj događaj predstavlja prvi zajednički sportski projekat Alijanse, koji će unaprediti saradnju 12 univerziteta iz devet zemalja.

Igre su otvorili predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Pajtić je ocenio da su igre prilika da se afirmiše turistički potencijal i prilika da se pošalju pozitivne vesti i ukaže da se isplati baviti sportom, jer mladi ljudi koji se bave sportom imaju više šanse da u budućnosti budu zdravi i uspešniji.

To što se "prve Univerzitetske igre održavaju u našoj zemlji govori koliko je naša pozicija u Evropi popravljena u poslednjih nekoliko godina", ocenio je Pajtić.

Posle Egzita i Sinema sitija, a uoči manifestacije Evropa peva (Europa Cantat), igre su još jedna prilika da da se "pošalju dobre vesti" iz Novog Sada, Vojvodine i Srbije, rekao je on.

Alijansa obuhvata univerzitete iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Mađarske, Albanije, Slovačke, Slovenije, Rumunije i Srbije.

Organizator igara je Univerzitet Edukons iz Sremske Kamenice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve