Nova vest
Košarka

Petak, 19.08.2011.

16:55

Srbija sarađuje sa Makedonijom

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković i direktor Makedonske agencije za sport Dime Spasov potpisali su sporazum o saradnji u oblasti sporta.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Dve zemlje će sarađivati prevashodno u oblasti omladinske politike.

Sporazum između ostalog, predviđa razmenu stručnjaka, sportskih trenera, predavača, sportista, administrativnog osoblja i sportskih lekara.

"Ovim sporazumom se omogućava razmena dokumenata, informacija i publikacija o svim pitanjima u oblasti izgradnje sportskih objekata, sportske opreme, sportske medicine i borbe protiv dopinga u sportu", kaže se u saopštenju Ministarstva o mladine i sporta i dodaje sa je u svetlu priprema za Olimpijske igre 2012. godine posebno značajna odredba iz sporazuma o jačanju sportskih odnosa u okviru priprema i aklimatizacije sportista obe sporazumne strane.

U oblasti omladinske politike, sporazumom je predviđena stalna razmena iskustava izmedju vladinih i nevladinih udruženja i organizacija koje su uključene u edukaciju i razvoj u oblasti omladinske politike.

Sporazum stvara obavezu dve zemlje da podrže zajedničke projekte koji bivaju predstavljeni u međunarodnim strukturama, kao i obavezu razmene informacija i publikacija o svim pitanjima u oblasti mladih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve