Nova vest
Košarka

Petak, 12.08.2011.

20:57

FMP postaje Crvena zvezda

Košarkaški klubovi Crvena zvezda i FMP neće se još fuzionisati, već će Zvezda timu iz Železnika dati ime i igrače, a za uzvrat dobiti novac.

Izvor: AK

Autor: AK

FMP postaje Crvena zvezda
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na izbornoj Skupštini Zvezde utvrđeno je da Zvezda duguje 13 miliona evra, a za novog predsednika kluba izabran je prvi čovek FMP-a Nebojša Čović.

Za predsednika Skupštine kluba izabran je Živorad Anđelković. Ne zna se koliko će novca FMP dati Zvezdi, novi klub će igrati u "Pioniru", a trenirati u Železniku.

Saziv Skupštine ima, kao i do sada, 35 članova, a tri mesta pripala su navijačima.

"Situacija je veoma teška, svi računi su blokirani, a nije nam cilj ulazak u stečaj. FMP postaje KK Crvena zvezda Beograd. Zvezda ustupa ime u vremenu trajanja reorganizacije, a to je pet godina", rekao je novi predsednik Zvezde.

Čović je zatim rekao i da ekipa već u ponedeljak počinje sa radom.

"Tim već u ponedeljak ide na pripreme na Zlatibor. Utakmice ćemo igrati u Pioniru, a treniraćemo u Železniku, gde će raditi i mlađe kategorije."

U nekim medijima se u petak pojavila informacija da će u naredne tri godine trener biti Svetislav Pešić.

"Sa njim se vode razgovori. Objavljeno je da je nešto potpisano, a to nije tačno. Završetak razgovora očekujem sledeće nedelje. Tim će zavisiti od trenera. Molim za strpljenje, nigde ne žurimo", rekao je Čović u prvom obraćanju javnosti.

Na funkciji menadžera za reorganizaciju i restruktuiranje postavljen je Mirko Pavlović, a novi portparol je Jovo Karanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve