Nova vest
Košarka

Petak, 12.08.2011.

20:36

Ivković: "Bolje nego sa Nemačkom"

Selektor Srbije Dušan Ivković, posle utakmice sa Ukrajinom, u kojoj je Srbija pobedila sa 83:57, bio je zadovoljan igrom u drugom poluvremenu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Mislim da smo utakmicu protiv Ukrajine dobili sasvim zasluženo, najviše zahvaljujući tome što smo u drugom poluvremenu timski reagovali na pravi način", rekao je Ivković.

Ukrajinci su u prvoj i drugoj četvrtini održavali rezultatsku ravnotežu, najviše zahvaljujući naturalizovanom Amerikancu Stivenu Bartu.

"Prvo poluvreme smo odigrali dosta opušteno, rekao bih, neracionalno, o čemu govori podatak da smo u prvoj četvrtini primili čak 21 poen, a da nismo izašli iz bonusa. Takve stvari moramo da ispravimo i igrači moraju da budu svesni da se dobrom odbranom gotovo uvek dobija utakmica, a dobrim šutem, ne uvek.

Drugo poluvreme obeležila je mnogo bolja i angažovanija igra naše reprezentacije koja je donela ubedljiv trijumf.

"U drugom poluvremenu smo znatno povećali agresivnost, primili samo 20 poena i došli do ubedljive pobede. U odnosu na utakmicu sa Nemačkom, danas smo igrali znatno bolje, protiv ambiciozne ukrajinske ekipe koju vodi odlični trener, Majk Fratelo".

Srbija je u četvrtak u prvom kolu izgubila od Nemačke sa 59:58, a u subotu od 17.00 igra protiv domaćina Turske.

"Sutra igramo sa našim sportskim prijateljima, Turcima, sa kojima smo se često sastajali poslednjih godina tokom pripremnih perioda i te utakmice su nam uvek bili veoma korisne. Spremićemo se za taj meč i očekujem da ćemo odigrati dobro”, rekao je Ivković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

6 h

U fokusu

Vidi sve