Nova vest
Košarka

Petak, 12.08.2011.

08:38

EP: Poraz od Holandije na startu

Reprezentacija Srbije startovala je porazom na Evropskom prvenstvu za igračice do 16 godina od selekcije Holandije 61:68 (13:22, 16:19, 17:12, 14:15).

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Šampionat se igra u Italiji, a naše devojke su posle mnogo bolje igre u drugom poluvremenu imale priliku da naprave veliki preokret u samoj završnici susreta.

Najefikasniji pojedinac meča bila je naša Sanja Mandić sa 29 poena, dok je kod Holanđanki najefikasnija bila de Jong sa 17 poena.

Važnost premijernog meča na šampionatu uticao je na najbolje srpske kadetkinje da u velikom grču počnu duel sa selekcijom Holandije. Protivnice su već u četvrtom minutu imale ozbiljnu prednost, 10:2. Početkom druge deonice razlika je već bila zabrinjavajuća, 27:13. Raspoložena Sanja Mandić postigla je za prvih 16 minuta čak 15 poena smanjila zaostatak na 29:24. Međutim, mladi bek naše reprezentacije je u tim trenutcima zaradio treću ličnu grešku i preselio se na klupu. Holanđanke su ponovo podigle nivo igre i otišle na poluvreme sa dvocifrenom prednošću, 41:29.

Pokušale su naše mlade košarkašice na sve načine da sustignu prednost selekcije Holandije, uložile maksimum truda i borbenosti, ali najviše što su uspele da urade u trećem periodu bilo je da smanje zaostatak na četiri poena u 28. minutu (50:46). U poslednjoj četvrtini srpske kadetkinje su krenule još čvršće i odlučnije. Najboljem akteru meča Sanji Mandić (29 poena, 6 skokova) pridružile su se Aleksandra Crvendakić (5 poena, 9 skokova), Julijana Vojinović (7 poena) i Duška Nikitović (10 poena, 3 skoka). Srbija je samo minut pre kraja meča uspela da stigne blizu izjednačenja (61:63). Ipak, sve nade tima trenera Pavlovića srušila je Lisan De Jong trojkom i uspešno realizovanim slobodnim bacanjima u samoj završnici utakmice.

"Pokušavali smo na sve načine da se oporavimo od lošeg početka meča, bili blizu preokreta, ali na žalost nismo uspeli da osvojimo bodove na startu šampionate. Treba razumeti ove mlade devojke, ovo im je prvo međunarodno iskustvo, bilo je treme, straha, što je sasvim razumljivo. Selekcija Holandije igra odličnu košarku, forsiraju jako čvrstu odbranu i disciplinovan napad. Uspeli smo da ih iznenadimo čestim promenama odbrane i nekoliko puta dođemo na korak do izjednačenja. Odlučila je trojka Lisan De Jong postignuta iz očaja sa devet metara", istakao je trener U16 selekcije Srbije, Miloš Pavlović.

Ženska U16 reprezentacija Srbije u okviru 2. kola grupe „D“ Evropskog prvenstva u Italiji u petak od 19:00 časova igra protiv selekcije Francuske koja je u prvom kolu poražena od Turske 60:59.

SRBIJA U16: Vojinović 7, Cukić 6, Milekić 3, Pucovski, Anđelković, Trišić 1, Mandić 29, Crvendakić 5, Ristić, Nikolić, Nikitović 10, Ćirić

HOLANDIJA U16: Kujt 3, Korelijus 6, Van Vin, Gujit 6, Kanbier, Rikhof, De Jong 17, Slim 11, Zapej 3, Lamerink 12, Hof 11, Kempers

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve