Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.06.2011.

12:53

Šest provera mladih košarkašica

Ženske reprezentativne selekcije odigraće za vikend čak šest kontrolnih utakmica u sklopu priprema za šampionate Evrope.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Selekcija do 20 godina koja se sprema za prvenstvo Evrope koje se od 7. do 17. jula održava u Srbiji, poslednje provere imaće u petak i subotu protiv vršnjakinja iz Francuske.

Oba susreta počinju u 20:30 časova, prvi duel se igra u Zrenjaninu, a drugi u Novom Sadu. "Ako ne računamo meč sa Rusijom, ovo je sigurno najjači protivnik u pripremnom periodu".

"Iako,rezultat nije primaran, verujem u trijumf, jer imamo kvalitetnije visoke igračice, bolju igru pod košem, na čemu ćemo zasnivati taktiku. U svakom slučaju imaćemo sjajnu proveru", rekao je Milkan Mrđa, selektor U20 reprezentacije Srbije.

Selekcije do 16 i do 18 godina treniraju pod komandom selektora Zorana Kovačića. Posle uvodnog dela priprema i rada na fizičkoj spremi, na red su došle i prve utakmice. Kadetkinje će u Kikindi odigrati od petka do nedelje čak tri meča protiv selekcije Rumunije, dok će juniorke u nedelju u Žitištu (19 časova) odmeriti snage sa dve godine starijom selekcijom Francuske U20.

"Selekciju Rumunije odlično poznajemo. Pobedili smo ih prošle godine na Balkanijadi pred njihovom publikom. Ipak, ne treba obećavati pobedu, jer smo mnogo više radili na sticanju snage, nego što smo radili košarkaške elemente. Juniorke očekuje težak duel sa dve godine starijom reprezentacijom Francuske. Učinićemo sve da im pružimo što jači otpor i da ih pošteno namučimo", zaključio je Zoran Kovačić, selektor ženskih reprezentativnih selekcija Srbije do 16 i 18 godina.

RASPORED UTAKMICA
PETAK
Kikinda: Srbija U16- Rumunija U16 (18:00)
Zrenjanin: Srbija U20- Francuska U20 (20:30)
SUBOTA:
Kikinda: Srbija U16- Rumunija U16 (18:00)
Novi Sad: Srbija U20- Francuska U20 (20:30)
NEDELJA:
Kikinda: Srbija U16- Rumunija U16 (10:00)
Žitište: Srbija U18 – Francuska U20 (19:00)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve