Panatinaikos menja vlasnika

Evropski prvak u košarci Panatinaikos tražni novog vlasnika. Željko Obradović nije siguran da ostaje u klubu.

Izvor: B92 Grčka
Podeli

Porodica Janakopulos odlučila je da proda većinski paket deonica košarkaškog kluba Panatinaikos zbog lošeg stanja grčke ekonomije.

Novi većinski vlasnik prvaka Evrope će verovatno biti neko iz iznostranstva. Dimitris Janakopulos, sin vlasnika Panatinaikosa je u radijskom intervjuu rekao da je porodica odlučila da proda klub.

„Još prošle godine odlučili smo da se povučemo iz košarke. Naša ljubav prema Panatinaikosu nije sporna, ona je večna, ali smo zaključili da moramo da nađemo nekoga ko ima više vremena da se bavi klubom nego mi. Tokom sezone trudili smo se da nađemo Grka koji je spreman da postane novi vlasnik, ali nismo ga našli“, rekao je Dimitris za radio ’Sentrafm’.

Dimitris je rekao i da će ako se NBA bude proširivala u Evropu PAO kao najzvučnije ime biti najzanimljiviji potencijalnim kupcima.

Zbog prodaje kluba i nove klupske politike moglo bi da se desi i da Željko Obradović napusti Atinu.

„O svojoj budućnosti ne mogu da govorim jer vlasnici žele da prodaju klub, traže se nova rešenja za PAO. Istina je da sam sa ovim klubom osvojio puno trofeja, ali život ide dalje, spreman sam na sve. Nakon završetka sezone nisam se čuo sa ljudima iz kluba tako da ne znam kakvo je stanje trenutno. Nadam se da ću uskoro znati kako stoje stvari“, rekao je Obradović za španski ’As’.

Srpski trener u maju ove godine sa Panatinaikosom osvojio je osmu Evroligu u svojoj karijeri, a šestu ’zelenih’.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.