Nova vest
Košarka

Utorak, 21.06.2011.

19:07

Pablo Laso trener Real Madrida

Novi trener košarkaškog kluba Real Madrid je Pablo Laso koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Madriđanima.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

43-godišnji Laso je poslednje četiri sezone bio trener San Sebastijana koji je pre tri godine uveo u ACB ligu iz druge divizije.

Prošle sezone tim iz Baskije je završio kao 14. na tabeli. Laso je trenersku karijeru počeo 2003. u trećeligašu Leoni Kasteljoni, da bi samo godinu dana kasnije preuzeo Pamesu, današnju Valensiju. Međutim, tu se zadržao samo do polusezone.

Potom je trenirao drugoligaša Kantabriju Lobos, da bu 2007. preuzeo Lagun Aro, kako je zvanično ime tima iz San Sebastijana.

Pre trenerske karijere Laso je imao dugu igračku karijeru koja je trajala od 1984. godine. Igrao je za nekoliko klubova uključujući Baskoniju (današnja Kaha Laboral) iz Vitorije, Kaseres i upravo Real Madrid.

Jednu sezonu (1988/1999) proveo je u italiji, u Trstu, da bi karijeru završio posle nastupa u Malagi, Đironi, Ljeidi i Valjadolidu. Laso je rekorder španske lige po ukradenim loptama. Osvojio je samo jedan trofej u karijeri, Kup Kralja sa Baskonijom 1995. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve