Nova vest
Košarka

Nedelja, 08.05.2011.

13:44

EL: Savanović u drugoj petorci

Srpski košarkaš Duško Savanović je za odlične partije u Valensiji ove sezone nagrađen mestom u drugoj petorci Evrolige

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Uz njega, u drugom timu elitnog takmičenja našli su se Džeremi Pargo (Makabi), Vasilis Spanulis (Olimpijakos), Serhio Ljulj (Real) i Kištof Lavrinovič (Sijena).

Ne krijem da sam srećan i da je ovo velika čast. Ipak, treba osvojiti individualno prizanje i sa klubom napraviti sjajan rezultat. Taj odnos uvek mora da se pravi, jer džaba mi prosečno 30 poena ako moj tim ne napravi rezultat“, rekao je za „Sportski žurnal“ Savanović, čija Valensija je takmičenja završila u Top 8 fazi.

Posle proglašenja druge petorke postala je poznata i idealna, a u njoj su se našli Dimitris Dijamantidis (Panatinaikos), Huan Karlos Navaro (Barselona). Fernando San Emeterio (Kaha Laboral), Sofoklis Skorcijanidis (Makabi) i Majk Baptist (Panatinaikos).

Na svečanosti upriličenoj drugog dana trajanja ’fajnal fora’ u Barseloni, proglašen je i najkorisniji igrač Evrolige, a to priznanje je otišlo u Dijamantidisove ruke. Takođe, Igoru Rakočeviću je uručen trofej „Alfonso Ford“, za najboljeg strelca Evrolige.

Naravno da sam srećan, ponosam sam na to što sam uradio ove sezone. Moj klub je imao jako dobru sezonu u Evroligi, porazio i timove koji učestvuju na ’fajnal foru’, ali jednostavno nije imao sreže. Ali, u klubu su zadovoljni sezonom kao i ja svojim ulinkom. Ipak je čast treći put biti najbolji strelac Evrolige“, rekao je Rakočević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve