Nova vest
Košarka

Sreda, 09.03.2011.

20:29

Amerikanac nostalgičan za Beogradom

Redžinald Frimen, jedan od najboljih stranaca koji je igrao košarku u Srbiji, izjavio je u intervjuu za "Alo Sprint" da mu Beograd nedostaje.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Uživao sam dok sam bio u Beogradu. Ma, samo da mi je da prošetam centrom grada, da popijem kaficu, malo uživam u pogledu".

"Šta bih dao za jedan noćni izlazak u Strahinjića bana. To su bili posebni momenti u mom životu”, izjavio je nekadašnji košarkaš FMP Železnika i Crvene zvezde.

Frimen je trenutno u Ostinu (država Teksas), gde uči za trenera. Radi sa klincima i uživa u trenerskom poslu, a još ne zna da li će nastaviti da radi sa mlađim kategorijama ili će preći na koledž kada diplomira. Na pitanje u kom bi klubu u Srbiji radiom odmah je odgovorio FMP.

“Svi znaju da je klub iz Železnika moja druga kuća i da sam se tamo osećao kao u porodičnom okruženju. Uostalom, nije mala stvar kada vaš dres podignu pod svodove dvorane. U Železniku sam se košarkaški afirmisao”.

Za kraj Frimen je prepričao jedan zanimljiv detalj, kada je gledao utakmicu Srbija – Španija i Miloša Teodosića.

“Bila je to prava ludnica, pogotovo njegova trojka. Dok sam sa društvom gledao meč na TV-u, rekao sam im: 'Pa, ja znam ovog klinca!'. Teo je bio u omladinskoj školi FMP-a dok sam ja bio u prvom timu. Sećam se kad sam posle treninga ostao malo i šutirao sa Teodosićem i ostalim dečacima. Bilo je zabavno, a eto, on je sada najbolji plejmejker Evrope. Kako je život čudan”, zaključio je Frimen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve