Nova vest
Košarka

Sreda, 02.03.2011.

18:55

Divac želi da Ivković ostane

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac izjavio je u Smederevu da bi voleo da Dušan Ivković ostane selektor nacionalne košarkaške reprezentacije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Kao predsednik OKS ne bi trebalo da komentarišem promene u Košarkaškom savezu, ali su moje simpatije na strani Ivkovića".

Divac je istakao da sve zavisi od novog rukovodstva košarkaške organizacije."Ja bih voleo da ostane Duda Ivković, da bivši bude i budući selektor. Što se tiče mesta predsednika KSS, ljudi poput Dragana Đilasa su nam i te kako potrebni".

Istovremeno, Divac je sa gradonačelnikom Smedereva Predragom Umičevićem dogovorio stipendiranje veslača Nemanje Nešića i Dušana Bogičevića, kandidata ua učešće na Olimpijskim igrama u Londonu. Oni su osvajači medalja na evropskim i svetskim smotrama, a grad se obavezao da ih stipendira do početka predstojećih Igara.

"Smederevo, po odnosu prema sportu, treba da bude primer drugim gradovima u Srbiji. Da bismo ostvarili ciljeve na Olimpijskim igrama u Londonu moramo da omogućimo sportistima najbolje moguće uslove, a za to nam je neophodna pomoć kakvu će Smederevo pružiti dvojici sportista, kandidatima iz tog grada“, rekao je Divac.

Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki ocenio je da ovim potezom Smederevo praktično postaje olimpijski grad jer “prepoznaje vrednosti koje stižu iz male sredine, ali sa velikim dometima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve