Nova vest
Košarka

Sreda, 02.03.2011.

17:55

ŽKK Partizan odustao od Fajnal fora

Ženski košarkaški klub Partizan Galenika neće igrati Fajnal for regionalne IWB lige koji je trebalo da se održi u Beogradu 5. i 6. marta.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Rukovodstvo lige promenilo je odluku i domaćinstvo završnog turnira dodelilo hrvatskom Šibeniku.

Trener ŽKK Partizan, Marina Maljković rekla je da bi prihvatanje takve odluke i odlazak u Hrvatsku na F4 bilo poniženje za njen klub.

Košarkašice Partizana su regularni deo sezone u IWB ligi završile na drugom mestu sa 17 pobeda iz 22 kola. Ispred njih su bile samo igračice Gospića sa dva trijumfa više. Na Fajnal for su se plasirale još ekipe Džolija (Jolly) iz Šibenika i Celja, a “crno-bele“ bi u polufinalu trebalo da igraju upravo sa domaćim timom.

Umesto Partizana mesto na završnom turniru dobila je ekipa Jedinstva iz Bijelog Polja, koja je zauzela petu poziciju na kraju regularnog dela sezone.

Generalni sekretar kluba Srbislav Filipović izneo je na konferenciji za novinare govorio o razlozima zbog kojih je Partizanu oduzeta organizacija F4 IWB lige, i zašto je klub odlučio da ne putuje u Šibenik.

“Kada nam je ponuđena organizacija Fajnal fora mi smo rekli da možemo da prihvatimo samo pod određenim uslovima, s obzirom na realnu situaciju i naše troškove ove sezone. Predstavnici lige su prihvatili takav dogovor i potpisan je ugovor sa preuzetim obavezama lige prema Partizanu, i Partizana prema ligi. Partizan je ispunio 70% više od preuzetih obaveza. IWB liga, nije ispunila ništa. Paartizan je završio sve i oko dvorane, izradio medalje, štampao karte”.

“Doneli smo jednoglasnu odluku, ne samo da ne organizujemo F4, nego ni da ne putujemo u Šibenik na utakmicu, s obzirom da nijedna stavka iz ugovora nije ispoštovana. Većina je smatrala da je ponižavajuće da se posle ovakvog uloženog truda da mi putujemo bili gde. Ovaj stav je isključivo stav prema ligi, nikako stav prema eventualnom domaćinu, Šibeniku, niti prema bilo kom klubu učesniku Jadranske lige”, izjavio je, između ostalog, Filipović.

Svoj stav iznela je i Marina Maljković.

“U jeku priprema i treninga za tako važan događaj dolazi do presedana. Ja nikad nisam čula da se tri dana pred važan događaj za ligu dolazi do promene mesta održavanja. Naš stav je jasan, ja kao trener želim da imam što veći broj jakih utakmica, ali nikako ne želim da moj klub, moje igračice i ja budemo ponižavani, a to bi se upravo desilo ako bi otišli u Šibenik”, rekla je Maljkovićeva.

I ostali srpski predstavnici u regionalnom takmičenju (Voždovac, Vojvodina i Radivoj Korać) dali su punu podršku Partizanu i odluci da ne putuje na Fajnal for, istakavši da bi ligu trebalo da vodi Beograd i nacionalni savez, da se ne dozvoli da liga bude nameštena kao što je prema njihovom mišljenju bila u poslednja dva kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve