Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.02.2011.

19:45

Gurović spreman za trenerski posao

Bivši košarkaški reprezentativac Milan Gurović diplomirao je na Višoj trenerskoj školi pa su njegove ambicije sada vezane za trenerski posao.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Bivši igrač Partizana i Crvene zvezde, posmatrao je završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Železniku.

“Moram da se pohvalim da sam završio višu trenersku. Pre sedam dana sam diplomirao. Moje ambicije su sada vezane za trenerski posao”, rekao je Gurović za "Žurnal".

Na pitanje da li će i kada se preseliti na klupu nekog tima naš proslavljeni as je odgovorio:

“Polako, još sam svež diplomac. Moje želje se znaju. Mislim da i ptice na granama znaju u kom klubu bih ja voleo da budem trener. Nadam se da će se to i ostvariti jednog dana”.

Gurović je diplomirao kod profesora Luke Pavlovića i to sa desetkom.

“To bi valjda trebalo da znači da i ja nešto znam o košarci”, rekao je popularni Čiča uz osmeh.

Gurović je naglasio da su utakmice završnog turnira Kupa veoma zanimljive, da su ekipe izjednačene što je dobro za srpsku košarku.

Njegov favorit je bila Crvena zvezda, koja je delovala nemoćno pa je eliminisana u polufinalu.

“To je realnost. Ne bih mnogo ulazio u detalje. Uprava kluba sigurno zna šta radi. Nemojte da se zavaravate sa kvalitetima FMP-a pošto igraju domaću ligu. FMP bi sa ovim timom bio dobar NLB ligaš. I oni su sigurno bili favoriti u duelu sa Zvezdom. Crveno-beli slabo igraju odbranu. Mislim da su previše stegnuti, ali ne znam šta je uzrok tome”.

Gurović je bio oduševljen igrom velikog prijatelja Vuka Radivojevića.

“Vuk je bez svake sumnje lider, ima iskustvo, odlično igra i želim mu sve najbolje”, rekao je Gurović koji je pored "večetih rivala", tokom karijere branio boje Peristerija, Barselone, AEK-a, Trsta, Malage, Vojvodine, Huventuda, Prokoma i Galatasaraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve