Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.02.2011.

16:03

EL: Montepaski – Partizan (20.45)

Košarkaši Partizana u sredu od 20.45 časova igraju četvrti meč druge faze Evrolige sa Montepaskijem u Sijeni.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Crno - beli imaju samo teoretsku šansu za prolaz, a trener Vlade Jovanović i kapiten ekipe Petar Božić rekli su fa ih ne zanimaju matematičke kombinacije, već da žele da odigraju dobro.

Uprkos tome što je ekipa izgubila sve utakmice prva tri kola, kapiten Božić je rekao da ekipa ima motiva.

"Bez obzira što su nas pobedili u prvoj utakmici i što su favoriti, mi nemamo alibi. Ne idemo u Sijenu bez želje. Idemo da se borimo i imamo ogromno verovanje da možemo da prođemo", rekao je Božić.

Jovanović je rekao da nije trener koji se bavi kalkulacijama i da je cilj njegovog tima da u poslednja tri meča, protiv Sijene, Real Madrida u Beogradu i Efes Pilsena u Istanbulu, odigra najbolje što može. Ekipa je podstrek za to dobila i u nedelju, kada je u Beogradu odbranila trofej u Kupu Radivoja Koraća.

"Potrudićemo se da osvajanje Kupa iskoristimo da se podignemo i da popravimo bledo izdanje iz Beograda. U prvoj utakmici smo odigrali loše. Pokušaćemo ove tri utakmice da odigramo kvalitetno, bez obzira na druge rezultate. Probaćemo da pružimo maksimalno dobre partije", rekao je Jovanović.

Trener Partizana rekao je i da je tim imao malo vremena da se spremi za meč, i da će tek u utorak početi da analizira Montepaski. Timu će to biti četvrta utakmica za sedam dana. Jovanović je rekao i da ekipa treba da bude mentalno jača za utakmicu u Sijeni.

"Psihološka priprema je samo mali deo pripreme. Rekao sam i pre da ćemo odigrati 13 utakmica za 35 dana. Neko će reći da je to dovoljno, ali kada se uzmu u obzir putovanja, stvarno je malo vremena za pravu pripremu. Čvrsto verujem u igrače i nadam se da će više da deluju kao tim", rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve