Nova vest
Košarka

Nedelja, 13.02.2011.

12:29

MVP Gist: "Može biti presudno"

Partizan mt:s je u subotu osvojio 12. Kup, četvrti uzastopni, a najkorisniji igrač finala bio je Amerikanac Džejms Gist.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Krilni košarkaš nije bio najefikasniji protiv FMP-a, postigao je 13 poena, ali je imao još osam skokova i čak sedam blokada.

“Osećaj je mnogo dobar. Odavno nisam osvojio neki trofej. Dosta je vremena prošlo, čini mi se četiri ili pet godina. Još od vremena kada sam bio na koledžu”, istakao je Gist.

“Sećam se da je to bilo u Njujorku, u čuvenom “Medison skver gardenu“. Zanimljivo da mi je ovo prvi trofej za najkorisnijeg igrača u karijeri. Lepa uspomena”, dodao je Gist.

Gist je potom dublje prokomentarisao meč:

“Igrali smo čvrsto, ali mnogo stvari nije funkcionisalo u našoj igri. Promašili smo mnogo šuteva. I ja sam bio neprecizan iz nekoliko čistih situacija. Ali, nismo se predavali, nastavili smo sa agresivnom igrom. Uhvatili smo nekoliko ključnih lopti, i na kraju zaslužili da pobedimo”.

Na konstataciju da je delovalo kao da su njegove rampe zastrašivale igrače FMP–a, Gist je rekao:

“Zaista? Ponekad je to neophodno da biste pobedili. Morate da shvatite jednu stvar. Svaka pobeda je mnogo važna, a pogotovo kada je pehar na stolu gde se vodi zapisnik. Sada nam je motivacija porasla, samopouzdanje je na velikom nivou što može da bude presudno u nastavku sezone”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve