Nova vest
Košarka

Sreda, 02.02.2011.

21:10

EL: Partizan - Montepaski (20.45h)

Košarkaši Partizana mt:s igraju u četvrtak od 20.45 časova meč trećeg kola grupe G Top 16 faze Evrolige protiv Montepaski Sijene.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Oba tima imaju po dva poraza u prva dva kola, pa će poraženi iz “Beogradske Arene” verovatno zavšiti takmičenje u Evroligi na polovini druge faze.

Dva najdominantnija tima iz Srbije i Italije do sada su se sastajala četiri puta i ostvarila po dve pobede.

Trener Partizana mt:s Vlade Jovanović ocenio je da će njegova ekipa i u slučaju poraza protiv Sijene imati šanse za plasman u četvrtfinale Evrolige.

Trener italijanskog šampiona Simone Pjaniđani istakao je da svi igrači moraju da pruže maksimum pošto ih očekuje meč u specifičnoj atmosferi.

Montepaski je posle žreba na papiru bio glavni favorit u grupi G jer se u Top 16 fazu plasirao sa drugim najboljim skorom u Evroligi (8/2). Tim iz Sijene je bio perfektan na svom terenu pa je sa osam trijumfa osvojio grupu C ispred Fenerbahčea, Barselone i Lijetuvos Ritasa.

Iako je ouči sezone promenio skoro kompletan roster, Montepaski je verovatno jači nego ikada. Italijanski tim je karakterističan po brzom kretanju lopte, odbrani visokog ritma i sa pokretljivim centrima koji neretko šutiraju sa spoljnih pozicija.

Montepaski je lider Evrolige po ukradenim loptam (10.9 po meču), kao i najmanjem broju primljenih poena po meču (66.1), dok je treći u šutu za tri poena (37.9%).

Ključni igrač do povrede bio je prošlosezonski plej Partizana Bo Lester Mekejleb sa 15.5 poena i 2.7 asistencije po meču, a najveću podršku ima u litvanskim veteranima Kšištofu Lavrinoviču (12.8 p, 6sk) i Rimantasu Kaukenasu (12.9p). Italijanski tim je poslednji put igrao na F4 pre tri godine u Madridu.

U drugom meču grupe u isto vreme se sastaju dva tima sa po dve pobede, Real Madrid i Efes Pilsen.

Evroliga, 3. kolo:
20.00h Makabi Elektra – Union Olimpija
20.30h Kaha Laboral – Panatinaikos
20.45h Unikaha – Lijetuvos Ritas
20.45h Regal Barselona – Lotomatika Roma
20.45h Real Madrid – Efes Pilsen
20.45h Partizan mt:s – Montepaski Sijena

sreda:
Fenerbahče Ulker – Žalgiris 80:72
Olimpijakos Pirej – Valensija 77:62

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve