Nova vest
Košarka

Sreda, 02.02.2011.

16:16

Pjaniđani: Posvetiti se našoj igri

Montepaski iz Sijene gostuje u četvrtak Partizanu mt:s u 3. kolu Top 16 faze Evrolige gde će tražiti prvu pobedu u grupi G.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Montepaski je pre početka druge faze takmičenja važio za glavnog favorita u grupi, ali je povreda Boa Mekejleba sve promenila.

Trener italijanskog šampiona Simone Pjaniđani istakao je da su gostovanja "crno-belima" za njega uvek bila veoma uzbudljiva i da navijači najrofejnijeg srpskog kluba prave posebnu atmosferu.

"Igraćemo u veoma specifičnom ambijentu, u kojem postoje svi uslovi da igrač pruži maksimum", rekao je dugogodišnji trener ekipe iz Sijene i dodao da tokom utakmice njegovi izabranici moraju biti isključivo posvećeni dešavanjima na terenu.

Pjaniđani je naglasio da njegovi saradnici "već sve znaju o Partizanu" i da ga u ovom trenutku ne interesuju ni pozicije protivnika na tabeli, ni dva poraza na startu druge faze elitnog evropskog klupskog takmičenja, niti povrede igrača.

"Moramo da se potpuno posvetimo našoj igri i da svaki pojedinac pokuša da pruži na parketu najbolje što može", poručio je Pjaniđani, koji očekuje žestoku borbu tokom svih 40 minuta.

Iskusni stručnjak naveo je da će od učenika zahtevati da "budu mentalno snažni" jer samo u tom slučaju Montepaski ima realne šanse da dodje do veoma bitne pobede.

Srpski internacionalac u redovima Montepaskija Milovan Raković izjavio je da mu je veoma drago što će posle nekoliko godina igrati u Beogradu.

"Utakmica protiv Partizana za nas može da bude odlučujuća u ovoj fazi takmičenja. Nalazimo se praktično u istoj situaciji kao i domaćini pošto ni mi ni oni nakon dva kola ne znamo za pobedu", podsetio je Raković, bivši član Atlasa.

Prema njegovom mišljenju, igranje pred oko 20.000 Partizanovih navijača za većinu igrača Montrepaskija "predstavljaće veliko iskustvo u nastavku karijere".

Utakmica Partizan - Montepaski igra se u četvrtak od 20.45 časova u “Beogradskoj Areni“, a sudiće Hose Martin i Gonsales (Španija), te Rižik (Ukrajina).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve