Nova vest
Košarka

Sreda, 02.02.2011.

14:13

Usain Bolt "oduvao" konkurenciju

Jamajčanin Usain Bolt pobednik je glasanja na sajtu B92, u izboru za svetskog sportistu decenije.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

On je sa 3950 glasova ubedljivo trijumfovao ispred Rodžera Federera, koji je dobio 2290 glasova, dok je treći bio Luis Nazario de Lima Ronaldo, sa 1060 glasova.

Pored njih, u finalu su se našli i Rafael Nadal, Kobi Brajant, Jelena Išinbajeva i Haile Gebreselasije, koji su imali značajno manje glasova.

Podsećamo, Bolt je verovatno najboji trkač u istoriji. Dvadesetčetvorogodišnji Jamajčanin je do sada, pored nekoliko medalja u juniorskoj konkurenciji, osvojio tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, u koknurenciji na 100m, 200m i 4x100m štafete. Trku na 100 metara tada je istrčao za neverovatnih 9,69 sekundi, čime je oborio sopstveni svetski rekord. Pored blistavih rezultata u Kini, Bolt je 2009. osvojio tri zlata i dva srebra na svetskim šampionatima u Berlinu i Osaki, kao i novu zlatnu medalju u trci na 200m u Solunu.

Rodžer Federer jedan je od njabojlih tenisera svih vremena. Sa 16 Gren slem i 17 Masters titula (ukupno 67 titula na svim takmičenjima), već punih osam godina nalazi se u vrhu svetskog tenisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve