Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.01.2011.

12:53

ACB: Favoriti sigurni, Srbi slabi

U španskoj ACB ligi odigrano je 14. kolo, a pobede su zabeležili Real Madrid, Barselona, Fuenlabrada...

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najzanimljivije je bilo na duelu Bilbaa i Barselone gde je Alan Anderson sekund pre kraja pogodio za pobedu Katalonaca.

Od srpskih košarkaša niko se nije previše istakao. Kosta Perović psotigao je sedam, Novica Veličković četiri, Duško Savanović osam, a Bojan Popović tri poena.

Bilbao je protiv Barselone imao 12 poena viška u prvom poluvremenu, u poslednjem minutu domaćin je vodio i sa tri razlike, ali je tim Ćavija Paskvala uspeo da trijumfuje zahvaljujući nekadašnjem košarkašu Cibone i Makabija Alanu Andersonu.

Prethodno je hrvatski reprezentativac Marko Banić promašio dva slobodna bacanja, a u poslednjoj sekundi Bilbao je pokušao da izbori produžetak, ali je meča Erazem Lorbek blokirao Ernandeza Sonseku. Kosta Perović je pored sedam poena imao i tri skoka za 23 minuta. Najbolji je bio Lorbek sa 18, Anderson je ubacio 17, a u domaćem sastavu Aleks Mumbru je imao 12 poena i devet skokova.

Veoma ubedljivu pobedu zabeležio je Real Madrid protiv Granade (84:57), a odličan je bio Crnogorac Nikola Mirotić sa 17 poena i samo jednim promašajem. Novica Veličković igrao je 15 minuta i za to vreme je upisao četiri poena i pet skokova.

Sjajnu seriju nastavila je Valensija naših Svetislava Pešića i Duška Savanovića. U borbi za plaman na Kup Kralja Valensija je pobedila Kahasol uz osam poena i šest asistencija Savanovića. Najbolji je bio Rafa Martinez sa 21 poenom, dok je za goste Bojan Popović postigao samo tri poena.

ACB liga, 14. kolo:

Menorka – Fuenlabrada 79:88
Valensija – Kahasol 78:73
Manresa – Saragosa 58:42
Bilbao – Barselona 63:65
Real Madrid – Granada 84:57
Valjadolid – Gran Kanarija 73:70
Huventud – Unikaha 89:85
San Sebastijan – Alikante 56:61
Estudijantes – Kaha Laboral (ponedeljak)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve