Nova vest
Košarka

Sreda, 22.12.2010.

23:32

"Bez hemije između Duleta i igrača"

Slovenački trener Sašo Filipovski, koji je bio pomoćnik Duška Vujoševića u CSKA, smatra da nije bilo 'hemije' između crnogorskog stručnjaka i igrača.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Bili smo pod velikim pritiskom. Plan Vujoševića o trogodišnjoj afirmaciji mladih igrača brzo je pao u vodu".

"Po dolasku u klub, Dule je brzo izgubio potrebnu podršku. Naravno da od igrača niko to neće priznati, a to je bilo vidljivo na svakom koraku. Svi štite svoja leđa. Ipak, napredak je bio uočljiv”, rekao je Filipovski.

“Posle turneje po Americi, povrede su odredile kurs ekipe, a prvi poraz kod kuće od Armanija uneo je nemir u ekipu. Nastala je panika, tim je bio desetkovan. Usledio je poraz u Atini i povreda zdravih nosilaca igre Šiškauskasa, Kauna i Smodiša. Nije išlo. Onda je počelo da puca na određenim relacijama u klubu, uprava-trener-igrači”, dodaje Filipovski i kaže da nepoznavanje engleskog jezika nije bio ozbiljan problem Vujoševiću:

“Ne verujem da je to bio veliki problem. Kako onda komentarišete uspehe stranaca dok su bili u Partizanu. Na primer Lazmea, Robertsa i Boa Mekejleba. Pa Željko Obradović ni danas ne zna grčki. Kada nešto krene loše, traži se dlaka u jajetu. Tako je bilo i u Moskvi. Rezultati bi došli tek posle tri godine, a ne preko noći u CSKA”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve