Nova vest
Košarka

Sreda, 22.12.2010.

20:52

Duško trojkom srušio 'zmajčeke'!

Duško Savanović junak je pobede Valensije nad Olimpijom, pošto je uz zvuk sirene pogodio trojku za trijumf 78:77.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Valensija se plasirala u Top16 fazu EL, a ispao je Armani džins, koji je izgubio od PAO-a 93:62. U preostalom meču poslednjeg kola D grupe CSKA je dobio Efes Pilsen 78:69.

Savanović je ubacio 14 poena (5-15 iz igre, 2ast za 25 min.), Milenko Tepić (PAO) imao je 6 poena (2-10 iz igre za 29 min.), Igor Rakočević (Efes) dao je 15 (4-12 iz igre za 24 min.), a Marjanović (CSKA) se nije upisao u strelce.

Valensija je u ranoj fazi stekla dvocifrenu prednost i činilo se da će domaći lakše od očekivenog stići do pobede, pogotovo što za Olimpiju meč nije imao preveliki takmičarski značaj. Ipak, Ljubljančani u drugoj deonici serijom trojki uspevaju da uhvate priključak.

Olimpiji je sve polazilo za rukom u poslednjoj četvrtini – prvo je Pinkni ubacio pet poena u nizu, nadovezao se Jagodnik, a posle ’fejd aveja’ Murića ’zmajčeki’ su vodili 68:60 na četiri i po minuta do kraja.



Ipak, tim Svetislava Pešića nije se predavao, za šta je i te kako bilo zaslužno skoro devet hiljada bučnih navijača u dvorani „Paveljon Fuente de san Luis“. Savanović je pogodio trojku, Lišćuk je bio precizan sa distance, a posle trojke Martinesa domaći su poveli 71:70.

Od tog trenutka Savanović preuzima stvar u svoje ruke – prvo je ubacio dva penala, da bi na 14 sekundi do kraja posle karakteristične igre ’jedan na jedan’ pogodio u padu za vođstvo 75:74. U narednom napadu Kuk je loše preuzeo, pa je Ilievski položio loptu u koš.

Kuk i Savanović odigrali su potom ’pik-en-rol’, srpski košarkaš je promašio, mada je sudija mirne duše mogao da svira i faul, a Gregori je imao dva bacanja na 1,3 sekunde do kraja. Bio je polovično precizan, Valensija je imala poslednji napad, a Savanović je sa 9m pogodio preko Markotine ruke za veliko slavlje domaćih.

CSKA je savladao Efes, Džamont Gordon imao je 18 poena i 7 skokova, Andrej Voroncević zabeležio je 17 poena i 7 uhvaćenih lopti, a Dmitrij Sokolov dao je 4 poena. Boban Marjanović proveo je tri minuta u igri i za to vreme je imao 2 skoka i ukradenu loptu. Osim Rakočevića, u turskom timu istakli su se Butsi Tornton sa 14 poena i 7 skokova, a Ervin Dadli upisao je 10 poena.

PAO je deklasirao Armani džins i osigurao prvo mesto, a najefikasniji je bio Perperoglu sa 14 poena. Kajmakoglu je postigao 12 (10sk.), a Focis i Vujukas po 11. Moris Finli ubacio je 13 poena za goste iz Milana, dok je Hokins imao 11.

Grupa D:
Valensija – Union Olimpija 78:77
CSKA – Efes Pilsen 78:69
Panatinaikos – Armani džins Milano 93:62

Tabela:
1. Panatinaikos 7-3
2. Union Olimpija 6-4
3. Efes Pilsen 5-5
4. Valensija 5-5
5. Armani džins Milano 4-6
6. CSKA 3-7

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve