Nova vest
Košarka

Sreda, 22.12.2010.

18:16

EL: Kaha Laboral - Partizan (20.45)

Košarkaši Partizana mt:s u četvrtak gostuju u Vitoriji šampionu Španije Kahi Laboral u poslednjem kolu grupne faze Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

“Crno-beli” su već obeezbedili plasman u Top 16 fazu elitnog takmičenja, pa će se u Baskiji boriti za što bolji plasman u grupi i lakši žreb.

U prvom duelu ova dva tima ove sezone, Partizan je slavio u “Pioniru” sa 74:71 posle velikog preokreta. Trener Vlade Jovanović želi da podigne nivo igre, dok je Dušanu Kecmanu važno drugo mesto.

Trener Partizana Vlade Jovanović najavio borbenu igru protiv Kahe Laboral, ali da je primarni cilj da tim još podigne formu, jer je TOP 16 obezbeđen.

"Ne bih rekao da idemo tamo (u Vitoriju) rasterećeno, već da podignemo formu na stepenik više. Probaćemo da ostvarimo što bolji utisak i da se borimo za što bolji rezultat", rekao je Jovanović.



Olakšavajuća okolnost za crno-bele jeste ta što su već obezbedili plasman među 16 najboljih ekipa takmičenja, pa neće igrati pod pritiskom moranja.

Centar Partizana Raško Katić očekuju tešku utakmicu, ali najavljuju da “crno-beli”ne odlaze u Španiju sa belom zastavicom.

“Kаhа Laborаl je stvаrno izuzetno kаvalitetnа ekipa, nisu dobro odigrali u Pioniru, ali kаo što vidim oni su u njihovim medijima najavili dа nаs čekаju veomа spremni. Nećemo tamo nositi belu zаstаvu u Vitoriju, trenirаmo dobro i idemo dа se borimo pа ćemo videti štа će biti“, rekao je Raško Katić

Reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica istakao je želju njegovog tima da se revanšira za poraz u Beogradu.

Meč 10. kola grupe A između Kahe Laboral i Partizana mt:s igra se u “Fernando Buesa” arena (kapacitet 9.900 mesta) od 20.45 časova.

Druga dva meča ove grupe igraju se od 19 časova. Aseko Prokom dočekuje Makabi Tel Aviv, dok Žalgiris gostuje ruskom Himkiju koji je u ponedeljak otpustio trenera Serđa Skariola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve