Nova vest
Košarka

Utorak, 21.12.2010.

11:51

Pešić: "Oteli mi titulu sa Zvezdom"

Od dolaska na klupu Valensije, Svetislav Pešić ima skor u ACB ligi 5-0 i 3-1 Evroligi. U gradu na obali Mediterana našeg trofejnog stratega slave kao čudotvorca

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

"Sada je u gradu atmosfera takva da ne može da se nađe nijedna od 9.000 ulaznica, da je dvorana stalno rasprodata", kaže Pešić za "Sport".

Poslednja žrtva Valensije bila je Unikaha, koja je pala u sred Malage.

"Bio je to meč kao i svaki drugi, iako se zna koliko je teško pobediti u Malagi. Za nas je svaka utakmica kvalifikaciona. Došao sam na 1-6 u španskom prvenstvu, sada smo taj skor poravnali na 6-6 i već smo tu negde, od šestog do devetog mesta na tabeli, na pozicijama koje vode na finalni turnir Kupa kralja. Doduše, do tada imamo još tri utakmice kod kuće i dve na strani. E sad, koliko još možemo da izdržimo da igramo ovim intenzitetom i pobeđujemo, tajna je i za mene."

Kada ste stigli u Valensiju delovalo je da je sve izgubljeno i u Evroligi, ali i to ste napravili sjajne rezultate.

"Ostalo je poslednje kolo, treba da pobedimo Olimpiju kod kuće i da Panatinaikos u Atini sruši Armani džins. Ako se to poklopi, a nema razloga da ne bude tako, eto nas u TOP 16, a to bi stvarno bio veliki uspeh posle očajnog starta. Željko Obradović uvek igra da pobedi, nikada ne kalkuliše, a i bodovi su mu potrebni za prvo mesto u grupi. Zato, treba da mislimo samo na svoju igru i kako da pobedimo opasnu Olimpiju, koja je u grčkoj prestonici izgubila od PAO tek posle produžetka."

U čemu je vaša trenerska tajna, šta ste učinili da se ekipa Valensije transformiše od gubitničke do pobedničke?

"Svetislav Pešić uvek i svuda radi isto, po identičnom sistemu. Tako sam radio i u Crvenoj zvezdi, ali je, u odnosu na Srbiju, u ACB ligi suđenje mnogo drugačije, jer je liga regularna. Ovde uvek imaš priliku da zaslužiš pobedu, bilo da gostuješ u Malagi pred 10.000 navijača Unikahe, ili da dočekuješ Menorku, koja se bori za opstanak. Svako ima šansu, a u Srbiji se sve zna unapred. Pa meni su sudije u sezoni 2008-09 oduzele titulu sa Crvenom zvezdom!"

Na šta konkrento mislite?

"Na to što sam rekao. Srpski arbitri različito sude u Evropi i kod nas. U evrokupovima sude kako treba i kako nalažu pravila, a u Srbiji po “nepravilima”, kako neki od njih traže i kako nekima treba. Žao mi je zbog te sezone, mada sam sa Crvenom zvezdom napravio puno dobrih stvari, a i vidite gde su sada ti moji igrači ", završava Svetislav Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

203 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve