Nova vest
Košarka

Utorak, 21.12.2010.

10:56

Skariolo: "NIje mi nimalo lako"

Na zvaničnom sajtu kluba iz Podmoskovlja objavljeno je da su "Himki i Skariolo sporazumno raskinuli saradnju" a ekipu će u narednom periodu voditi Meleščenko.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Skariolo je u Himki došao u decembru 2008. godine, za to vreme sa ekipom je stigao do drugog mesta u šampionatima Rusije 2009. i 2010. godine, izgubio je i finale Evrokupa u sezoni 2008/2009.

"Dugo smo razmišljali i razgovarali sa Serđom kako da prevaziđemo situaciju u kojoj smo se našli. Rezultata nije bilo i odlučili smo se za teško rešenje, raskid saradnje. Nadamo se da će ovakav potez pomoći da se ekipa trgne i zaigra bolje u prvenstvu Rusije i VTB ligi. Serđu se zahvaljujemo za rad tokom prethodne dve godine," rekao je za sajt ruskog kluba Viktor Bičkov, generalni direktor Himkija.

"Želim da se zahvalim svim ljudima u klubu za sve lepo što se dogodilo u poslednje dve godine koje smo proveli zajedno. Urađeno je puno toga dobrog, na vrhu smo i u ligi VTB i u prvenstvu Rusije. Nije mi nimalo lako ali se nadam da će ovo biti dobro za tim," rekao je Skariolo.

Serđo Skariolo se u utorak na treningu oprašta sa ekipom.

Razlog za raskid saradnje je neuspeh Himkija u Evroligi, gde je ekipa iz Podmoskovlja ostala bez izgleda da se plasira u Top 16 fazu.

Himki je klub sa godišnjim budžetom od oko 40 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve