Nova vest
Košarka

Četvrtak, 16.12.2010.

22:05

Makabi pobedio, Partizan u Top16!

Košarkaši Partizana igraće u Top16 fazi Evrolige petu sezonu za redom!

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

U poslednjem meču devetog kola grupe A Makabi je na svom terenu pobedio Himki sa 80:76 i tako osigurao srpskom prvaku mesto među najboljih 16 ekipa.

Partizan ima skor od pet pobeda i četiri poraza, pa i u slučaju da izgubi u poslednjem kolu od Kahe Laboral u Španiji, Himki neće moći da ga stigne jer je ruskoj ekipi ovo bio šesti poraz.

Iako je bilo puno priče kako će izraelska ekipa, kojoj ovaj duel nije rezultatski ništa značio, namestiti utakmicu i pustiti Himki da pobedi, tim Dejvida Blata je odigrao pošteno i slavio je na kraju.

Makabi je odlično otvorio meč, ali je finiš prve i veći deo druge četvrtine odigrao očajno. Izraleska ekipa nije u tom periodu postigla koš iz igre više od deset minuta, što je Himki iskoristio i došao je do 13 poena viška (33:20) u 16. minutu.

Izraelski tim je do poluvremena smanjio na minus sedam (37:30), a veliki preokret usledio je u trećoj deonici koju je izraelski tim dobio sa 29:18. Sjajnu partiju u tom periodu pružili su Pargo i Skorcijanitis, pa je Makabi pred odlučujućih deset minuta vodio sa 59:55.

U poslednjih deset minuta Makabi je nastavio da igra prepoznatljivu brzu i kreativnu košarku, i tri minuta pre kraja došao je do najvećih devet razlike (72:63). Himki je sa pet vezanih poena pokušao da se vrati, ali Dejvid Blat je zatražio tajm-aut, nakon kojeg je njegov tim rutinski okončao meč.

Džeremi Pargo bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 18 poena. Gaj Pnini postigao je 14, a Sofoklis Skorcijanitis 13. Sa druge strane, Lengford je ubacio 20, a Lončar 13 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve