Nova vest
Košarka

Utorak, 23.11.2010.

21:39

Odlični Savan, Teo, Paunić, Rakoč..

Proteklog vikenda srpski košarkaši koji igraju po Evropi su uglavnom imali prosečne učinke.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Među najvećim imenima istakli su se jedino Miloš Teodosić , Duško Savanović, Ivan Paunić i Igor Rakočević.

Treba svakako istaći i odličan nastup Filipa Vukosavljevića, dok su u velikom španskom derbiju između Kahe Laboral i Barselone, Nemanja Bjelica i Kosta Perović zakazali.

Španija

Valensija je pod vođstvom Svetislava Pešića savladala Saragosu sa 83:72 uz 17 poena, osam skokova i pet asistencija Duška Savanovića, koji je bio najbolji pojedinac susreta. Milan Majstorović je za Manresu postigao deset poena, uz četiri skoka. Unikaha je tesno savladala Menorku sa 58:57, a Uroš Tripković je za pobedničku ekipu ubacio samo tri poena. Sa druge strane, Ivan Radenović je bio uspešniji sa 12 poena i pet skokova. Novice Veličkovića nije bilo u sastavu Reala u pobedi nad Valjadolidom. Kaha Laboral je ostvarila veliku pobedu nad Barselonom, 87:80, bez poena Nemanje Bjelice. U ekipi šampiona Evrope, ništa uspešniji nije bio ni Kosta Perović, koji je kao startni centar imao samo jedan skok, uz tri promašaja iz igre.

Grčka

Panatinaikos je bio ubedljiv protiv Kavale sa 100:72. Milenko Tepić je postigao ukupno dva poena, isto koliko i Branko Jorović za poraženu ekipu. Olimpijakos je takođe bio ubedljiv protiv Marusija. Miloš Teodosić je bio sjajan sa 17 poena (4-4 za dva, 3-4 za tri poena) uz osam asistencija. Marko Kešelj je imao 13 poena uz pet skokova, dok je Zoran Erceg za četiri minuta postigao isto toliko poena. U ekipi Marusija, Aleksandar Bojić je upisao sedam poena i šest skokova. Dejan Borovnjak je postigao pet poena za Aris, dok je Vladimir Petrović bio odličan za Iraklis sa 17 poena, devet skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte. Zapaženu partiju imao je i Miloš Vujanić u Panioniosu – 17 poena, dok je Vladimir Janković postigao devet.

Italija i Francuska

Milovan Raković je postigao 11 poena za Montepaski , dok je Vladimir Micov postigao 14, uz šest skokova za Kantu. Ivan Zoroski je po rejtingu bio najbolji u ekipi Terama sa 14 poena, pet asistencija i četiri skokva, dok je u poraženom Benetonu Stefan Marković zabeležio 10 poena, pet skokova i tri asistencije. Nemanja Aleksandrov je u pobedi Skavolinija učestvovao sa 14 poena, pet skokova i dve asistencije.

U duelu Šoleai Roana gosti su slavili sa 92:74. Luka Bogdanović je za pobedničku ekipu postigao devet poena (3-3 za dva, 1-7 za tri poena), uz sedam skokova, dok je u poraženoj ekipi Vule Avdalović upisao sedam poena i pet asistencija.

Nemačka

Oldenburg je slavio sa 68:66 protiv Trira, a Oliver Stević je bio najbolji u pobedničkoj ekipi sa 16 poena (6-8 šut za dva), šest skokova i dve blokade. Nemanja Protić je postigao dva poena, dok je u poraženoj ekipi igrao i Dragan Dojčin, koji je zabeležio po osam poena i skokova. Miteldojčer je poražen od Dizeldorfa, a Radenko Pilčević nije uspeo da se upiše u strelce, ali je imao sedam asistencija, dok je Velimir Radinović pogodio jednom iz igre. Alba je slavila na gostovanju Gisenu sa 85:77, uz 11 poena i sedam skokova Tadije Dragićevića, dok je Marko Marinović postigao poen više, uz dva skoka i tri uspešna dodavanja. Predrag Šuput je preskočio trijumf Bamberga, dok su Branislav Ratkovica i Radovan Marković igrali u porazu Tibigena od Frankfurta. Ratkovica je imao 13 poena, tri skoka i pet asistencija, a Marković osam poena.

Turska i Rusija

Efes je demolirao Trabrzon sa 101:64 uz 16 poena, četiri asistencije i dve ukradene lopte Igora Rakočevića. Miroslav Raduljica nije igrao, dok je Aleksandar Rašić imao devet poena (3-3 za tri poena) i sedam asistencija za Trabzon. Karšijaka je poražena od Banvita sa 71:70, za koju je Jovo Stanojević upisao četiri poena (2-9 iz igre) i tri skoka.

CSKA je doživeo novi poraz, ovaj put od Uniksa sa 71:69. Boban Marjanović je postigao šest poena uz dva skoka. Nižnij Novgorod je savladao Krasnije Krilja sa 87:68. Vanja Plisnić postigao je 14 poena uz šest skokova, tri asistencije, dve ukradene lopte i blokadu, dok je Vukašin Aleksić imao po osam poena i asistencija. Ipak, najbolji je svakako bio Ivan Paunić sa 21 poenom, šest skokova, tri asistencije, dve ukradene lopte i blokadom.

Poljska i Kipar

Trefl Sopot poražen je od Prokoma sa 79:69, a Dragan Žeranić je postigao sedam poena (1-8 šut za dva) uz isto toliko skokova, dok je Slobodan Ljubotina meč završio sa jednim poenom. Poznanj je poražen od ekipe Slupska, a Vladimir Tica je postigao devet poena, uz dve uhvaćene lopte. Anvil je slavio nad Siarkom, a Nikola Jovanović je imao 23 poena (6-6 za dva, 3-7 za tri) uz pet skokova. Žarko Čomagić je sa sedam poena i tri skoka učestvovao u porazu Zastala, dok je Slaviša Bogavac imao 11 poena i četiri skoka, a Igor Miličić deset poena i šest asistencija za Kozalin koji je poražen od Kotvica.

Filip Vukosavljević bio je najbolji pojedinac u porazu AEK-a od AEL-a rezultatom 67:65. Vukosavljević je postigao 26 poena (10-15 za dva, 6-10 penali), uz deset skokova i po jednom ukradenom loptom i blokadom. Vladimir Dujović je imao 11 poena i sedam skokova, dok je Dejan Delić postigao 12 poena za AEL. Dragoslav Papić imao je osam poena, pet skokova i tri asistencije. Mirko Kovač zabeležio je četiri poena i tri asistencije u pobedi APOEL-a nad Keravnosom. U poraženoj ekipi, Miladin Peković je imao šest poena i tri skoka, Slavko Stefanović takođe šest poena, Mladen Šljivančanin sedam i Saša Đorđević, ponovo šest.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

5 h

U fokusu

Vidi sve